продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Zipforce с модели които превръщат велосипеда ви в електрически

Шведският Zipforce вече пуска комплекти от второ поколение за електрифициране на велосипеди. С тегло от 2,3 килограма за Zipforce Slim, е най-лекият в света, с двигател, който може да се поставите по желание дори в чантата си. Базираната в Стокхолм Zipforce преди около две години стартира с модела Zipforce ONE. Сега, когато беше пуснато второто поколение, изглежда, че е световният рекорд е налице. Началното тегло от 2,3 кг за версията Zipforce Slim е най-ниското тегло в ултралекия сегмент. Електрическото колоездене не трябва да е скъпо. Достъпният електрически мотор Zipforce Slim може да бъде прикрепен към предното или задното колело на обикновения ви велосипед, за да ви осигури помощ при скорост до 25 км/ч.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0024/8722/2307/products/Zipforce-slim-front-still_1800x1800.png?v=1654786382

Моделът е идеален, ако искате да пътувате с колело до и от работа, без да се потите, или просто искате допълнителна помощ на мотора при обичайните си карания с велосипед. Сглобяването е много просто, защото Bluetooth сензор се грижи за комуникацията между задвижването и педалите. Технологията има минимални движещи се части, с предаване на мощност чрез ролка срещу колелото. Той осигурява висока ефективност, като същевременно не се износва твърде много върху гумите. За 2,5 часа батерията се зарежда, докато със свързаното приложение се правят настройки, проверяват се статистика, разстояние и живот на батерията. Zipforce Slim може да се кара до 40 км с едно зареждане, вашият стил на шофиране ще повлияе на пробега. Електрическият мотор се зарежда, когато спирате.

Другият модел който беше представен е Zipforce Distance това е ново поколение комплекти за велосипеди за преобразуване на вашия велосипед в електрически. Той е по-тих от предишния модел и с напълно заредена батерия може да измине до 70 км. Теглото му е 3,2 кг.  Със Zipforce Distance  можете да карате до 25 км/ч, което е максималната разрешена скорост за електрически велосипеди. Както  Distance така и Slim имат регулируемо ниво на помощ. Това ви позволява да зададете докаква степен електрическият мотор да завърти движещото колело. Моторът стартира, когато завъртите педалите като се активира безжичния сензор на педала.

Zipforce - Power to your bike

Можете да контролирате силата на нивото на помощ с плъзгач на двигателя или чрез мобилното приложение Zipforce. И двата модела се предлага с чифт безжични сензори за крака, които намаляват времето за монтаж наполовина в сравнение с преди. Електрическият мотор е лесен за отделяне и закрепване, така че можете да решите кога искате да карате с редовна мощност и кога искате малко помощ по пътя.  Цената на Zipforce Slim e 590 евро докато Zipforce Distance е със цена 699 евро.