продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

скутери

Lime с новото попълнение Citra към своят флот

Споделено оборудване за микро мобилност Lime стартира пилотен проект в Лонг Бийч, Калифорния, за да тества нов член на флота. Това е електрическата двуколесна Citra която предлага движение само с дросел позволяващ скорост до 32 км/ч която идва със удобна седалка  и е обурудвана с най-новата технология на компанията за батерии. „Очакваме ездачите бързо да се влюбят в Citra, тъй като превозното средство съчетава комфорта и практичността на велосипеда с лекотата на електронния скутер“, казват от Lime. „Citra е идеалният начин да спестите пари от бензин, да избегнете загубата на време в трафика и да облекчите главоболията от търсенето на паркинг това лято и ние сме развълнувани от потенциала му“ коментират от Lime.

Citra се захранва от 750-W заден двигател с върхова мощност от 1200 вата с максимална скорост от 32 км/ч чрез завъртане на дросела на газта. Това е същото, което бихте получили от електрически велосипед, но без да се налага да полагате усилия върху педалите, тъй като Citra няма такива. Citra ще използва най-новата сменяема батерия на компанията, която предлага повече от два пъти по-голям капацитет от предишните модели с почти 1 kWh за обхват на зареждане до 48 км. Изцяло електрическият скутер разполага с тръбна рамка с ниска стъпка и пространство за краката, подобно на скутер, но тъй като Citra вече има спортни подложки, тази зона вероятно ще се използва за прибиране на раница или транспортна чанта. Заключваща се кутия за съхранение на товар/каска също е монтирана на багажника в задната част на масивната подплатена седалка.

Citra: Lime's New Motorbike! | Jun 17, 2022

Има вилка за окачване, за да се изглади някои от неравностите по пътя, без  заден амортисьор, докато 20-инчовите му колела са увити в гуми за мотоциклети с ширина 7,6 см. Спиращата сила идва чрез двойни барабанни спирачки. Новият член на фамилията Lime наклонява везните на 48 кг и има максимален капацитет на полезен товар от 150 кг. Включени са предни и задни светлини, плюс тънки малки мигачи и има монтиране на държач за телефона в средата на кормилото, което поставя приложенията за навигация точно пред водача. Завършването на дадените спецификации е силен клаксон, а не звънец, и y-образна стойка, която може да бъде разположена от двете страни на скутерът.

Както всяко ново превозно средство от семейството на Lime, Citra се захранва от сменяеми батерии и се ремонтира с части за многократна употреба. “Citra ни помага да направим още една крачка към нашата цел да заменим градските пътувания с кола под 8 км. Тъй като цените на горивата се покачват, Citra ще предложи надеждна алтернатива за много от различните случаи на употреба, помагайки за намаляване на задръстванията, замърсяването и въглеродните емисии” коментират от Lime. Пилотният проект на Long Beach ще продължи през летни месеци.