продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

за дома

Morus Zero компактна мини сушилня за плот

Понякога се налага да изсушим дрехите за миг. Може би чорапите ви са се намокрили от дъжда, може би сте разляли малко вода върху ризата си или може би сте изпуснали шапката си на локва. Какъвто и да е случаят, няма реална опция за бързо изсушаване на нещата, така че или го хвърляте с останалото пране, или го закачате някъде, където може да изсъхне. Morus Zero променя това. Сушилня за плот, тя ви дава малък уред, който може бързо да изсуши дрехите за 15 минути, като ви дава бърза опция, която не включва пералнята. Няма нужда да слагате тези чорапи в микровълнова печка или  да използвате сешоар върху тази риза или да окачвате дрехата на слънце, за да изсъхне – просто я хвърлете в този уред, оставете го  да работи няколко минути и сте готови.

Morus Zero, the vacuum tumble dryer - Domus

Morus Zero е уред за плот, който прилича повече на голям фритюрник, отколкото на миниатюрна сушилня. Със своите размери, той е достатъчно компактен, за да се постави на маси, плотове и по-големи рафтове навсякъде в къщата, като същевременно е достатъчно лек само 13 кг, за да се движите навсякъде, където имате нужда от него. По-важното обаче е, че работи бързо, използвайки своята патентована технология Vacuum+ за изсушаване на дрехи за около 15 минути, което, както твърди екипът, е с 60 процента по-бързо от конвенционалните сушилни. Не е необходимо да определяте време за сушене, тъй като бордовият сензор ще открие дали всички дрехи вътре са изсъхнали правилно, което ще задейства автоматичното му спиране. В случай, че не извадите дрехите незабавно, устройството ще извършва периодични цикли, предназначени да намалят всякакви бръчки и гънки.

Countertop Clothes Dryer – Morus Zero – Techxplained

Технологията за сушене създава среда с ниско налягане вътре в барабана, което се комбинира с въздушния поток от 70 км/ч, което кара водата да се изпарява дори при по-ниски температури за по-ефективна функция на сушене. В уреда могат да се поберат и до осем ризи, което ви позволява да сушите прилично количество предмети всеки път, като цялата изпарена вода се събира в плъзгаща се тава, която можете да извадите след това, така че няма вентилационни отвори, които могат създават горещи точки в стаята. Morus Zero се предлага с осем режима на работа, включително различни настройки за копринени дрехи, кърпи и обувки. Има и режим Sanitize, който ще активира вградената UV стерилизация, което го прави полезен за дрехи, за които подозирате, че може да са по-силно замърсени.

Налице е Smart режим който позволява на бордовия AI да открие с  каква настройка да работи всичко самостоятелно. Между другото, когато сушите обувките, той идва с включена поставка за обувки, така че мръсотията в обувките ви да не остане в барабана. Характеристиките включват вграден контролен панел със заключване за деца, вана от неръждаема стомана, която предотвратява захващането, и магнитен филтър за мъх за по-лесна поддръжка. Предлага се в два цвята: тебеширено бяло и лава сиво. Morus Zero е наличен сега на цена от 599,99 долара.