продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

камери

One RS 1-Inch 360 Edition най-универсалната камера на пазара

Insta360 анонсира новата си камера One RS 1-Inch 360 Edition, която е разработена съвместно с Leica. Камерата разполага с двойни сензора от един инч, които могат да заснемат до 6K 360-градусово видео и 21-мегапикселови снимки. Компанията казва, че камерата представлява „голям пробив“ в помагането на творците да разгърнат креативността си и да уловят визията си „1-инчовото 360 издание представлява продължаващата мисия на Insta360 да направи ONE RS най-изчерпателната и гъвкава камера на пазара. Това най-ново издание превръща ONE RS в мощна 6K камера, способна на впечатляваща производителност дори при слаба светлина“,коментират от Insta360. Създателите могат да се възползват както от възможностите на камерата за 360 градусово заснемане, така и от нейните двойни 1-инчови сензора, като вече не се налага да избират между креативност и първокласно качество на изображението.

One RS 1-Inch 360 Edition е проектирано да направи създаването на 360-градусово съдържание по-достъпно и да елиминира нуждата от специализирани, обемисти съоръжения. Чифтът обективи на камерата записва пълна панорама, независимо къде е насочена камерата. Камерата улавя цялото действие с едно заснемане. Можете да споделяте вашите творения в потапящи 360 градусова или като традиционни плоски кадри, благодарение на включения софтуер Insta360. Видео с резолюция 6К се записва с до 30 кадъра в секунда. Ако искате по-бързи кадри, можете да записвате 4К видео с до 50 кадъра в секунда. Камерата записва необработени изображения в  DNG формат. Що се отнася до живота на батерията, камерата е оценена да записва 6K/30p видео за малко повече от час при битрейт от 120Mbps. За снимки и видео обхватът на ISO е 100-3200, а скоростта на затвора достига максимална 1/8 000s. За фотография с дълга експозиция можете да намалите скоростта на затвора до 120s.

Insta360 One RS 1-inch 360 Edition review: All-around perfect? | Expert Reviews

Камерата записва на microSD карта и включва Bluetooth 5.0 и Wi-Fi за безжична комуникация. Insta360 обещава, че камерата може да осигури впечатляващ динамичен диапазон от здрач до зазоряване. Като слабата светлина вече не е препятствие за добри снимки. Панорамната 360 технология за заснемане също прави възможни снимки и спиращи дъха изгледи от трето лице. Грозните селфи стикове са напълно изтрити от кадрите от двойните лещи, което води до чисти и безпрепятствени снимки без селфи стик в полезрението. Освен това не се нуждаете от стабилизатор заради алгоритмите за баланс на FlowState на Insta360 и за изравняване на хоризонта. Камерата използва AI като част от някои режими, като новия PureShot HDR режим за снимки. Този режим използва изкуствен интелект и автоматична експозиция, за да увеличи динамичния обхват на вашите снимки без необходимост от ръчно редактиране.

Софтуерът Insta360 Studio извежда редактирането ви на следващото ниво, а наличният плъгин Premiere Pro ви дава ръчни контроли върху редактирането на вашите 360-градусови видеоклипове. One RS 1-Inch 360 Edition е с стандарт IPX3 за осигуряване на водоустойчивост срещу дъжд и сняг. Благодарение на преносимия форм-фактор на камерата, тя може лесно да се монтира на кола или раница за фотография, на статив за виртуални обиколки или дори на каска за наблюдение на строителни обекти. Новият ONE RS 1-инч 360 Edition е наличен от днес на цена от 799,99 долара.