продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

къмпинг

Quechua 2 Second Easy 3P повече пространство и лесно разпъване

Вече 15 години Quechua 2 Second Tent е един от най-бързите и лесни начини да преминете от пристигането в лагера до спането под звездите в палатка с напълно затворен комфорт. През 2020 г. Quechua и компанията-майка Decathlon актуализираха дългогодишния дизайн с 2 Second Easy , още по-плавен вариант с по-бързо опаковане и по-традиционен дизайн на палатка. Оригиналният Easy побира двама, а сега Decathlon увеличава семейството с вариант за трима души, който е също толкова бърз и лесен за разгръщане и опаковане. През далечната 2003 г. палатките на Quechua откликнаха  на призива за палатка, толкова бърза и лесна, че къмпингуващият може да я хвърли във въздуха и да гледа как се разпъва. Но те бяха едностенни конструкции, които предлагаха лоша защита от атмосферни влияния.

Компанията се зае да пакетира бързо разгъваща се конструкция в по-здрава палатка. Quechua пусна оригиналната палатка 2 Seconds Tent две години по-късно, предлагаща дизайн с двойна стена с устойчива на атмосферни влияния външна облицовка и отделна вътрешна спалня. Интегрираните стълбове от фибростъкло позволиха на палатката да влезе във форма при разопаковане. Quechua все още предлага оригиналната 2 Second палатка в различни размери днес. Отделно пусна 2 Second Easy преди две години като напълно преработен модел, предназначен да се разгръща по-лесно от оригинала. Easy заменя пружиниращите интегрирани стълбове със сгъваема рамка, която се разпъва при издърпване на две въжета и се сгъва при натискане на два бутона.

Вместо да се опакова в голям диск като оригиналната 2 Second Tent, Easy се опакова в по-традиционен калъф с форма на руло за удобен транспорт. С място само за двама, 2 Second Easy беше с ограничен обхват при стартирането. Това, което наистина бихме искали да видим, е модел, създаден за четирима души или повече, защото семействата (особено предназначените за семейни палатки) определено биха могли да се възползват от такъв дизайн за бързо разпъване. Quechua се приближава с новия Easy за трима души, който добавя над 38 см ширина, за да създаде почти квадратен под с размери 205 x 210 см.

Палатката също нарастна за да достигне малко над 127 см височина.  Тя се  събира в пакет от 8,2 кг, който е с размери 71 x 22 x 22 cm. Това, което 2 Second Easy 3P за трима души не променя, е бързата, лесна система за настройка и разгъване с кабел/бутон и четирислоен пакет Fresh & Black плат, предназначен да поддържа интериора до 17 °C по-хладен и 99 процента по-тъмен. Това звучи като по-комфортна нощ (и сутрин) за сън. 2 Second Easy 3P ще бъде пуснат официално през септември на цена на дребно от 249 долара. Easy 2P Fresh & Black вече се предлага за 199 долара.