продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

самолети

Gulfstream G800 самолетът с най-голям обхват в индустрията

Ако сте на пазара за частен самолет с голям обсег, Gulfstream може да има точния самолет за вас. Това е новият G800 за ултра далечни разстояния който завърши първия си полет в небето над международното летище Савана/Хилтън Хед в Джорджия, в двучасов тестов полет, използващ  устойчиво авиационно гориво. Дебютирайки през октомври 2021 г., G800 е проектиран да отговори на процъфтяващото търсене както на частни бизнес самолети, така и на самолети за дълги разстояния. Обявен като самолетът с най-голям обсег в индустрията, G800 може да лети над 14 800 км, с крейсерска скорост на дълги разстояния от 0,85 Мах и оперативена височина от 15 500 м.

Новият Gulfstream може да се похвали със специално изработено усъвършенствано високоскоростно крило с размах на крилата от 31 м и чифт двигатели Rolls-Royce Pearl 700, доставящи 8278 кг тяга всеки, което позволява на кораба да оперира от писти с дължина само около 1800 м. Вътре G800 побира до 19 пътници в до четири зони, това са три жилищни зони и отделение за екипажа за превози на дълги разстояния. Кабините имат ергономични седалки, система за циркадно осветление с висока разделителна способност регулирано спрямо 24-часовия цикъл ден / нощ в природата. предназначена да регулира биологичният ви ритъм, въздушна система, която постоянно замества въздуха в кабината, вместо да го рециркулира. Дишайте лесно в среда от 100% свеж въздух, обновяван на всеки две до три минути и пречистен от система за чист въздух с плазмена йонизация. Пристигнете в кондиция и освежени благодарение на поддържаната в кабината най-ниската надморска височина в индустрията.

Кабината е проектирана да бъде най-тихата в бизнес авиацията, тя осигурява на G800 спокойна и комфортна среда. Екстериорът включва 16 прозореца, за които Gulfstream твърди, че са най-големите в индустрията. Пилотската кабина е оборудвана с Gulfstream Symmetry Flight Deck от следващо поколение, който включва двойни хед-ъп дисплеи и комбинирана система за визуализация с подобрена система за визуално изобразяване на полета и системата за синтетично виждане за подобрена осведоменост за ситуацията при полет. G800 е чудо на производителност и ефективноста той пренася до нови дестинации, по-бързо, като същевременно намаляват разхода на гориво и емисиите.

https://www.gulfstream.com/assets/images/aircraft/g800/Cabin_R13__S1_Credenza-overlooking-Doubles_Desktop.jpg

G800 ви свързва без прекъсване до повече места по света от всеки друг бизнес самолет. Докато летите на по-големи разстояния с максимална скорост, вие печелите време, най-ценната стока от всички. Предимството на високоскоростния обхват на Gulfstream може да ви спести до 1,5 часа  при полети, по-дълги от 12 000 km. Насладете се на свободата на кабина, която побира всички ваши моменти, от съсредоточена работа до релаксация и сън. Елегантно обзаведен интериор, обзаведен с най-добрите материали, ви обгражда с уют и удобство.  Доставките ще започнат от 2023 г. на цена от 72,5 милиона долара.