продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

скутери

Piaggio MP3 нови модели и технологии за всяка ситуация

Италианските специалисти по скутери, Piaggio, предприеха смела стъпка през 2006 г. с представянето на първото поколение на скутера  MP3 , който се отличава с патентована система за предно окачване с две накланящи се колела, които позволяват на скутера да се накланя в завои. Piaggio създаде три ефекта  иновация, функция и форма с MP3. Трите колела могат да се накланят като спортен мотоциклет и дори имат способността да се заключват за спиране и паркиране (дори се освобождават, след като започнете да се движите отново!). Крайната цел на тази машина е да създаде завладяващо шофиране с допълнителна безопасност и стабилност. Тъй като е много безопасна и интуитивна за използване, системата на Piaggio се оказа успешна въпреки по-високата цена в сравнение с конвенционалните модели. Новото поколение триколесни скутери MP3 на Piaggio дебютира с два модела, 400 HPE и 530 HPE. И двата се отличават с актуализиран външен вид и двигатели, както и множество свежи електронни нововъведения, включително комбинация от радар и камера, обърнати назад.

Piaggio MP3 Exclusive 530: cena, poraba, barveДвата нови MP3 имат освежен външен вид, тъй като Piaggio е развил оригиналния дизайн с обширен редизайн на предната част, който осигурява по-добра аеродинамична защита за ездача. Опашката също приема по-елегантен силует, тъй като калникът и държачът за регистрационен номер вече са завинтени към люлеещото се рамо. И двата нови модела разполагат с нова седалка над зона за съхранение, достатъчно обемна за две каски и достатъчно широка, за да побере чанта за лаптоп. Новото оборудване е проектирано да задоволи всяка нужда.  Пълното LED осветление  подобрява видимостта на скутерът, бързо стартиране с  безключовата система ,  7-инчовият пълноцветен TFT дисплей  е най-големият в категорията на трите колела, има  USB гнездо  под предното стъкло за презареждане на електронните устройства и системата  Piaggio MIA  свързва смартфона с автомобила за по-добро управление на навигацията, разговорите, съобщенията и музиката. и дори включва опция за отключване на накланящото се седло чрез приложението. Piaggio MP3 530 HPE Exclusive се задвижва от чисто новия двигател 530 кубика Euro 5. Чисто ново механично сърце, което доставя над 44 к.с., което прави този модел най-мощният в сегмента на триколесните скутери.

Piaggio MP3 Series • Fmen

MP3 530 използва нова система за впръскване на гориво, която поддържа три режима на каране – Eco, Comfort и Sport. Налице е системата ASR (регулиране на приплъзването при ускорение, както и контрола на сцеплението). Към това се добавят круиз контролът и системата за заден ход със задна камера, ценна помощ да намерите своето място дори в най-пренаселените градове.  Задната предавка, активирана с натискане на бутон, звучи като добре дошла добавка.  Задната предавка при паркирането го прави по-лесно от всякога, изисква се по-малко физическо натоварване дори в най-тесните места или неудобни ситуации. Най-забележителната характеристика на новия MP3, изключителна за 530-кубиковия модел, несъмнено е Advanced Rider Assistance System (ARAS), която включва обърнат назад радар и камера, разположена точно под задната светлина. Разработен в Бостън от Piaggio Fast Forward, комплектът се използва за поддръжка на системата за информация за мъртвата точка (BLIS) и системата за помощ при смяна на лентата.

Според Piaggio, ARAS разчита на технологията Imaging Radar 4D, за да осигури много по-широко покритие в сравнение с ултразвуковите сензори, като сканира радиус до 30-35 метра зад MP3, за да предупреди мотоциклетиста за потенциални опасности в тяхната втора лента. Камерата е помощна функция, която автоматично се показва на TFT екрана, когато скутерът премине на задна предавка. MP3-ките никога не са били леки и най-новият клан не нарушава правилото на 260 и 280 кг съответно за 400 и 530. Piaggio не разкри кога новите MP3 ще се появят на международните пазари, но като се има предвид, че ги описва като модели от 2022 г., те трябва да бъдат налични някъде през следващите месеци. В Италия и двата нови модела могат да бъдат предварително резервирани, като цените варират от 10 499  евро за MP3 400 HPE до 12 999 евро за MP3 530 HPE Exclusive.