продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електроника

Xiaomi 12S Ultra следващото ниво на мобилната фотография

Миналогодишният флагман Xiaomi Mi 11 Ultra впечатли фотографските фанатици със своя върхов хардуер на много конкурентна цена. Серията Xiaomi 12 е дългоочаквана в технологичната общност, а сега китайската компания за потребителска електроника разкри серията 12S, която включва устройствата 12S, 12S Pro и 12S Ultra. 12S Ultra е този с най-значимото надграждане от всички тях. Пример за това, какво ще бъде следващото ниво на мобилното фотографско изживяване за потребителите. Моделът Ultra с голям корпус на задната камера идва с 1-инчов сензор Sony значително по-голям от сензорите, намиращи се в повечето други флагмани и система за изображения, разработени в сътрудничество с Leica . Настройката на задната тройна камера е върхът на шоуто, което автоматично отличава устройството от почти всички смартфони на пазара и го доближава до премиум компактните фотоапарати.

Налице е 50.3MP широкоъгълен обектив, усъвършенстван от новия 1-инчов сензор на Sony, който може да се похвали с четворна матрица от пиксели на Bayer. Поддържа се комбиниране на 4 пиксела в 1 за получаване на 12.5МР снимки. Той също така получава  оптика с многослойно покритие с ултра ниска отражателна способност. За плавни изображения и видео без размазване, обективът има оптична стабилизация на изображението.  Тук е 48MP ултраширокоъгълна оптика (128 градуса) с двоен PD автофокус която поддържа  макро режим със сензор за изображения Sony и асферичен обектив 8P Leica Summicron. Последният филтрира отблясъците, хроматичните аберации и замъглени изображения. След това идва Третият в настройката на модула на камерата. Това е 48MP телефото камера с 5х оптично приближение който получава същия сензор като този, свързан с ултраширокия обектив. Разликата е 120 мм перископен обектив. Освен това има оптична и електронна стабилизация на изображението.

За да изпъкнат снимките, има куп филтри на Leica, за да получите този автентичен вкус на Leica във финалните кадри. Неподвижните изображения на Xiaomi 12S Ultra могат да се записват в 10-битов RAW формат, което е чудесно за хора, които искат опции за снимане на професионално ниво в своя смартфон . Очевидно това е първото устройство с Android, което поддържа запис и възпроизвеждане на видео Dolby Vision HDR. Видеоклиповете могат да се записват при 24 FPS с резолюция 8К както и  4K с 40 FPS или Full HD при 480 FPS за снимки на забавен каданс. Камерата за селфита е 32-мегапикселова камера, вградена в 6,73-инчовия AMOLED дисплей с честота на опресняване от 120 Hz и пикова яркост от 1500 нита.

Освен настройката на камерата, водещото устройство с рейтинг IP68 получава процесора Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, с вградена до 12 GB RAM и 512 GB памет. Xiaomi оборудва хардуера с усъвършенствана система за течно охлаждане, която трябва да го поддържа хладен дори докато работите с екстремни настройки. Телефонът, работещ с MIUI 13 OS, базиран на Android 12, ще бъде пуснат в континентален Китай първоначално в два цветови варианта с начална цена от около 930 евро.