продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

MUJI HONDA MS01 семпъл и практичено ежедневен Е- мотопед

Докато някой би помислил, че компанията за търговия на дребно MUJI и автомобилният гигант Honda са полярни противоположности – очевидно те могат да имат обща основа. Двете марки обединиха усилията си, за да създадат ергономичен и изключително практичен електрически велосипед за ежедневно пътуване до работното място , който мнозина ще харесат за ежедневните си нужди при каране. Елегантният, черно-бял дизайн говори за приглушения, минималистичен стил на MUJI, докато оборудването и мощността на мотора идват от технологията на Honda. Така се ражда елегантният MUJI HONDA MS 01.

MUJI And Honda Co-Develop A Cool Electric Bicycle Called The MS01

Кения Хара, артистичният директор на MUJI, пое дизайна на велосипеда и черпи влиянието си от велосипеда H-тип на компанията и неговите скромно изглеждащи продукти. Той запазва педалите на велосипеда с компактен размер, разработи корпус в U-образна форма, поставя класически кормила без допълнителни високотехнологични функции, които се виждат в електрическите велосипеди в наши дни, като инсталира LED светлина пред електровелосипеда. Цялостният дизайн се слива с нюансите, открити в превозните средства на Honda, като използваните 17-инчови безкамерни гуми, за да издържи на различни видове езда. Мотопедът се предлага с 400W мотор и може да се движи с максимална скорост от 25 километра в час.

https://www.yankodesign.com/images/design_news/2022/07/muji-honda-ms-01-electric-bike-is-a-no-nonsense-urban-commuter-for-minimalists/MUJI-Honda-MS-01-electric-Bike-16.jpg

Освен това е оборудван с тройна литиева батерия 48V/20Ah и EBS захранване,  което му осигурява обхват от 65 км средно. MUJI HONDA MS 01 има възможност да се задвижва както с педално подпомагане така и в режим на чиста газ в изцяло електрически режим. Приличащият на мотопед  може да се зарежда веднъж или два пъти седмично и може да поддържа часове ежедневно каране. Той има стабилна триточкова позиция на седене, дизайнът на велосипеда осигурява ергономична изправена позиция на езда, с висококачествена седалка, подобна на тази, която бихте намерили на мотоциклет.

LED предните и задните светлини ви помагат да виждате и да бъдете забелязани при слабо осветление. Що се отнася до стандартното му оборудване, той разполага с LED арматурно табло, което ни информира за наличния товар, пробег и скорост ниво на батерията както система със смарт ключ с активиране на по-малко от 3 метра  и кормило от алуминиева сплав. Към момента велосипедът се предлага само в черни и бели цветови гами. От семплият но стилен мотопед  ще бъдът произведени само в 5000 бройки на цена от ¥4980 или приблизително 744 долара за китайския пазар. Пускането в други части на света все още не е обявено.