продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

уреди

Rimo устройство за видео чат с 360 градусово проследяване

Въпреки че от години правим всякакви виртуални комуникации, все още има много неща, които трябва да подобрим. Има много продукти, джаджи и устройства, които могат да бъдат проектирани и произведени, за да направят видео разговорите по-интересни и удобни. Един конкретен проблем по време на видео разговори е, когато една страна се движи в стаята и искате да можете да я следвате или да виждате останалата част от стаята или околностите. Решението е Rimo това не е просто държач за телефон, въпреки че това е оригиналният дизайн за него, да има устройство, което да държи телефона ви, ако трябва да се движите, докато говорите с някого.

Rimo: Your 360 Smartphone Video Chat Device | Indiegogo

Но той ви дава повече от това, тъй като ще ви позволи да „следите действието“, така да се каже, ще можете да видите стаята или околностите на човека, с когото говорите, независимо дали готви в кухнята или се грижи на тичащи наоколо деца или са на купон и искате да се присъедините виртуално към тях. Това е безжично устройство, което не се нуждае от Bluetooth, за да се свърже със смартфона. Просто трябва да го поставите на устройството Rimo и то ще може да работи със смарт сензора. Rimo използва видима светлина, за да комуникира с вашия телефон вместо Bluetooth. Концепцията на патентована комуникация с видима светлина е вдъхновена от технологията LI-FI. За разлика от WIFI, който използва радиовълни, LI-FI използва видимата светлина за комуникация. Интелигентният сензор на Rimo анализира видимата светлина от екрана на телефона ви, за да разбере жестовете на ръцете ви.

Дори по-добре, не е необходимо да използвате дистанционно управление уредът ще следва махването на ръката ви. Ще можете да контролирате движенията на устройството и да го следвате, докато то се движи и наблюдава стаята или дори да виждате това, което трябва да видите, дори без човека отсреща. Самата стойка е проста и ефективна като дизайн. Получавате кръгла основа, както и кръгъл държач, който улеснява завъртането на телефона ви на 360 градуса. Самото устройство Rimo е това, което върти телефона ви и е достатъчно стабилно, за да го държи, без да се клати или да пада от стойката.

Понякога може да отнеме време някои хора да се научат как да използват жестовете на ръцете си, за да движат устройството, тъй като тенденцията е да местите телефона си, ако искате да видите другите части на околността. Но след като се научите просто да завъртите ръката си, за да видите какво друго или кой друг има в стаята, това е много по-лесен начин да провеждате видео разговори. В момента устройството не е налично на пазара.