продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

къмпинг

Hymer VisionVenture бъдещето на модерното пътуване и къмпинг

Ще бъде трудно да се намери доклад или статия в блог за най-големия в света панаир за каравани, без да се споменава тъмнозеленият кемпер. Най-новото доказателство за пионерския дух и иновативната сила на Hymer прокарва нови позиции – но не само по отношение на оформлението и дизайна: В допълнение, 20 иновативни материала от партньора на компанията BASF са доказателство за непоколебимата бъдеща ориентация на технологичния лидер при кемперите.

Външно концептуалният автомобил на шасито на Mercedes Sprinter привлича вниманието с високия си просвет и тъмнозелената цветова гама. Неговото задвижване на четирите колела също така дава на VisionVenture достъп до дестинации извън утъпканите пътища, докато устойчивото покритие на боята е избрано не само поради визуални причини. Регулиращата температурата и енергийно ефективната Chromacool технология на BASF намалява нагряването на повърхността на автомобила с 20 ° C и тази на вътрешността с до 4 °C. Това дава възможност да се отклоните от класическото бяло, без да се налага да приемате недостатъците на по-тъмните цветове.

Облицовките на арките на колелата и избраните части на каросерията са произведени чрез технология за 3D печат и се характеризират с подобна на гума, изключително здрава текстура. Изскачащият покрив създава удивени лица.  Този покрив, служи като спално помещение, разполага с надуваеми външни стени. Неговите приблизително седем сантиметра дебели външни стени със структура на пчелна пита се надуват за минута с нагрят или охладен въздух и имат много добри изолационни стойности. На покривната повърхност е монтирана фотоволтаична система, която осигурява по-голяма самодостатъчност при пътуване.

Отворът е отзад, което дава достъп до частния балкон за гледане. Това е съединено един етаж по-долу от слънчевата тераса – благодарение на хоризонтално разделената задна врата, с която двете надлъжни пейки се превръщат в открита лоджия. Друг акцент: интегрираната, разтегателна електрическа станция за барбекю. Радикалните прекъсвания на традициите на кемперите доминират в интериора: на „приземния етаж“ на VisionVenture, например, разработчиците са използвали иновативни комбинации от материали от висококачествена пластмаса от BASF и леки и естествени материали като шисти, кожа, дърво, филц и бамбук.

Стенната облицовка е частично проектирана като многофункционална релсова система. Самият етажен план е вдъхновен от „направи си сам“ находчиво използвано пространство. Огромното усещане за простор и светлина е поразително – въпреки компактните външни размери. Зоната за сядане е разположена отзад, точно под големия панорамен прозорец. Кухненските шкафове образуват уникална стълбищна конструкция, осветена от светодиоди, която води до „спалнята“ на надуваемият горен етаж.

HYMER - Vision Venture – Overlander Brasil

Интегрираните кухненски шкафове заемат цялата дълбочина на стъпалата, включвайки хладилник с чекмеджета в стил яхта, който може лесно да се зарежда отгоре.  Като самостоятелен и офроуд кемпер, VisionVenture разполага и с интегрирана баня с максимална вариативност: страничната стена може да се премести, умивалникът да се сгъне настрани – и вече има място за просторна душ кабина с функция дъждовен душ. Използването на естествен камък тук е колкото елегантно, толкова и необичайно.

Veneo Slate® от BASF съчетава тънък слой камък с пластмаса и е лек, гъвкав и лесен за обработка благодарение на конструктивната си височина от само един милиметър. По подходящ начин бетонният под на дневната се простира и до банята, така че няма разлика в нивото. С VisionVenture се развива напълно нова основа по отношение на дизайн, самодостатъчност и олекотена конструкция. Hymer VisionVenture показва как може да изглежда модерното пътуване и къмпинг в недалечно бъдеще.