продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

инструменти

Leatherman Bond с поглед в миналото

Историята на Leatherman започва през 1983 г. Млад инженер на име Тим Ледърман получава първата си поръчка за 500 инструмента от Cabela след осем години проучване, проектиране и обществено пренебрежение. Наречен Leatherman PST (съкратено от Pocket Survival Tool), неговият продукт е първият многофункционален инструмент, центриран около чифт клещи с заострен връх. Той включваше 14 основни неща, които се намират в почти всеки модерен мултифункционален инструмент в пълен размер; клещи, резачки за тел, отвертки и нож бяха опаковани сред другите инструменти. А останалото е почти история. Тези дни Leatherman произвежда многофункционални инструменти на стойност $100 милиона долара годишно от своята фабрика в Портланд, Орегон. Последните иновации на марката се фокусират върху високотехнологични инструменти, използване с една ръка и специфични дейности като туризъм, риболов или строителство.

Kềm Đa Năng LEATHERMAN BOND - 14 chức năng – Thiết kế mới | TikiНо най-новият многофункционален инструмент на Leatherman, Bond, съживява същия дизайн и набор от инструменти, които се намират в оригиналния Pocket Survival Tool на Тим. Bond съчетава минимален дизайн с високо функционални инструменти за работата. С тегло от едва 176 грама, този мултитул предлага 14 основни функции и инструменти.  В много отношения Bond изглежда е реплика на PST. Комплектът инструменти е много подобен, но добавя устройство за отстраняване на тел и изоставя голямата отвертка. Докато PST беше правоъгълен, Bond е закръглен в ъглите и заострен, за да осигури ергономичен захват. Мулти инструмента разполага с клещи тип игла, които имат функция на обикновени клещи с резачки за тел и инструмент за оголване на тел, острие 420HC, шило, отварачка за консерви, отварачка за бутилки, пила, 3 вида отвертки и линийка. Bond е по-удобен при ежедневните задачи, от затягане на разхлабени винтове до рязане.

Изваждането и използването на ножа и металната пила е по-лесно което улеснява оборудването на всеки инструмент в момента. Предполагам, че хардкор феновете на Leatherman ще протестират срещу отсъстващия магнитен заключващ механизъм на Bond, който държи инструментите на място, но това вероятно е умишлено. Той намалява цената и гарантира, че Bond е законен в повече страни в Европа, които не позволяват заключване на многофункционални инструменти. Неръждаемата стомана 420HC е фактор със своята, здравина или устойчивост на корозия, но това всъщност е закономерно, когато инструментите на Leatherman са толкова здрави. Подобно на толкова много от своите братя и сестри, Bond е издръжлив. Тим Ледърман има навика да реже бетонен пирон , за да демонстрира здравината на инструментите си, а този би издържал теста с лекота. В свят, доминиран от претъпкани многофункционални инструменти, уникалната семпла елегантност на Bond е това, което го характеризира. Чистите   линии и класическият стил са добре дошли напомняния, че сме носили десетки инструменти, когато излизаме от домът си. Сега същите тези инструменти се побират в джоба ни и изглеждат добре.

Съвременните многофункционални инструменти са скъпи, но Bond разполага с най-важното цената, а тя е 59,95 долара. Това е сделка, която не можете да победите. При такава цена Bond струва по-малко от почти всички пълноразмерни многофункционални инструменти на Leatherman и много от джобните му – като Skeletool . Както се казва в описанието на продукта на Bond, той е „идеален за собственици за първи път или страхотно резервно копие на съществуващо оборудване“. И ако никога не сте притежавали Leatherman, Bond е чудесен начин да започнете това, което със сигурност ще се превърне в ангажирана връзка с надеждна марка.