продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Ducati с два нови модела за градска и офроуд мобилност

Линията за градска микромобилност на Ducati се обогати с пристигането на SCR-X и SCR-E GT, два нови сгъваеми електрически велосипеда Scrambler Ducati, разработени от Centro Stile Ducati – италианският център за научноизследователска и развойна дейност, инженеринг и дистрибуция както и Platum – Платформата за градска мобилност който се появи през януари 2022 г. с амбициозна визия: да оформи бъдещето на градската електрическа мобилност. Двата нови модела в линията Ducati Urban e-mobility се идентифицират с модернизиран 48V двигател , идеален за справяне с улиците на града и извън него по пъргав и устойчив начин, наслаждавайки се на свободното време на открито и споделяйки моменти на радост и забавление в пълен стил на Scrambler Ducati.

Ducati Scrambler SCR-X - SCR-E GT • FmenСгъваемият електровелосипед SCR-X е идеален за градски условия. Оборудван е с  колела с 20 инчови 10 см широки гуми. Налице е амортисьорна вилка и практичен интегриран заден багажник , който поддържа натоварване до 25 кг. Батерията е 499 Wh и може да гарантира пробег до 80 км с пълно зареждане, при максимална скорост 25 км/ч. Вторият сгаваем електровелосипед SCR – E GT е проектиран за тези, които обичат приключенията и пътуванията извън града . Благодарение на офроуд колелата, също с 20 инчови 10 см широки гуми които имат опората на пълното окачване, осигурена от вилката на предното окачване и централния амортисьор, SCR-E GT е проектиран да се справя с различни терени, като пясъка на плажовете или не асфалтираните селски пътища.

Νέα σειρά e-bikes Ducati Scrambler | InMotion by gazzettaТози модел се захранва от 614 Wh батерия , която, когато е напълно заредена, му позволява да измине до 80 км. Двете версии се задвижват от подобрен 48V заден мотор Bafang, способен да достави 60Nm въртящ момент на трансмисията. И двата електровелосипеда са стабилни и лесни за управление с предни и задни хидравлични дискови спирачки със сензор за прекъсване за ефективно и безопасно спиране. SCR-X и SCR-E GT се характеризират с алуминиева рамка , която може лесно да се сгъне с няколко прости движения, идеална за практичен транспорт. Батериите са добре защитени и интегрирани в рамката, лесно се отстраняват, за да направят зареждането по-удобно.

И двата модела са оборудвани със 7-степенна скоростна кутия Shimano Tourney и последно поколение контролен блок , който чрез енергийна ефективност удължава живота на батерията, като същевременно избягва загубата на енергия. Водоустойчивият LCD дисплей ви позволява удобно да управлявате основните функции като запалване на електрически велосипеди , активиране на светлините и избор между различните нива на помощ. SCR-X и SCR-E GT ще бъдат налични на пазара от средата на юли. Компанията все още не е разкрила подробности за цените.