продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

на вода

Red Shark Bike за колоездене и плаване в едно

Може би обичате да карате електрическото си колело, но също така обичате да карате падълборд и не ви харесва идеята да избирате между двете. Е, с Red Shark Bike не е необходимо, тъй като той (донякъде) съчетава и двете дейности в един плавателен съд. За първи път чухме за испанската компания Red Shark през 2018 г., когато произвеждаше малък трикорпусен съд с педално задвижване. Той е проектиран от изпълнителния директор Josep Rubau, който преди това е проектирал автомобили за Volkswagen и е създател на супер автомобилът Tramontana. Със своите три корпуса от полиетилен или въглеродни влакна, тримаранът вероятно не е бил най-лесното нещо за транспортиране или съхранение в гараж. Това е мястото, където Red Shark Bike идва, тъй като заменя тези съединени корпуси с един надуваем падълборд.

Red Shark Bikes Greece | FITNESS Inflatable Water Bike

Рамката, подобна на велосипед, се намира на платформа отгоре на тази дъска, от която може да се сваля, когато не се използва. Неговото витло, задвижвано от педали, минава през канал в дъската, за да се покаже през долната страна – както е в случая с електровелосипеда, електрическият мотор увеличава силата на въртене чрез педално подпомагане помагайки на водача да развие своята скорост. Голямото предимство е, че тъй като е надуваем модел, той е много по-преносим и по-евтин от други опции за твърда конструкция, да не говорим, че когато се раздели, ви позволява да носите шасито и борда независимо благодарение на удобната чанта на колела, доставена в оборудването. Падълборда на Red Shark Bike осигурява висока степен на стабилност и маневреност при педалиране напред или назад със съотношение 1:10, (едно завъртане на педала завърта витлото 10 пъти) налице са две взаимозаменяеми витла и регулируема система маса-рул за завиване и стабилизиране срещу преобръщане.

Велосипедът Red Shark се предлага в три модела, наречени Enjoy, Fitness и Adventure. В долния край на гамата, Enjoy разполага с 8-килограмов полиетиленов  борд с висока плътност, 150-ватов мотор, управляван от кормилото, и подвижна стабилизираща перка. Fitness има предимно същите спецификации, въпреки че позволява на потребителите да превключват между четири различни мотора (вариращи от 150 до 250 вата), в зависимост от това колко скорост искате. В горната част на пакета, Adventure позволява на потребителите да избират между два мотора, но също така идва с предни и задни мрежи за товар, две сухи чанти, чанта за дисаги, чанта за кормило, плюс държачи за смартфон и въдица.

И трите модела допълнително включват бутилка за вода и държач, ръчна въздушна помпа, комплект за закърпване на дъски и мултифункционален инструмент. Сред допълнителните екстри са пътна чанта на колела, електрическа въздушна помпа, комплект за преобразуване на каяк и комплект електрически скутер без педали. Относно ценообразуването на Red Shark Bikes на дребно в САЩ се предлагат както следва Enjoy за 3 899 долара, Fitness за 4 099 долара и Adventure за 4 449 долара.