продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

светлина

ouTask осветителен телескопичен фенер

Компактният фенер ouTask е проектиран за авантюристи, които се нуждаят от повече гъвкавост, отколкото може да предложи обикновеното LED фенерче, или осветителен фенер. Като разполага с телескопичен осветителен прът, вграден триножник, магнитна основа и многопосочна осветителна глава. Фенерът тежи 660 гр и е дълъг 26 см и има диаметър от 5,8 см и е проектиран да натъпче толкова много полезни функции в една преносима джаджа, колкото възможно. В края на телескопичният прът има многопосочен осветителен елемент, който може да се върти на 360 градуса хоризонтално и на 180 градуса вертикално и е прикрепен към интегриран телескопичен прът, който може да бъде удължен до 110 см над земята.

Триножникът може да се прикрепя върху покрива на автомобила или друга повърхност, или просто да го повдигнете с няколко сантиметра, за да освети къмпинг масата по време на хранене. Има и интегрирана изскачаща основа за статив с бързо разгръщане, а в основата има и неодимови магнити за лесно закрепване към вратата на колата, под капака, за да проверите двигателя да осветява наоколо докато разпъвате палатката,  или към всяка друга желязна повърхност. Крачетата на статива имат дупки за закрепване на фенера в земята и включват отразяваща полимерна лента, която „може да свети, като абсорбира светлина“, за да предотврати спъването на хората, когато светлините са изгасени.

Фенерът се захранва от 12 000 mAh батерия, която може да захранва фенерът най-малко 10 часа при най-висока настройка на интензитета на осветлението (или до 45 часа при най-ниската) и дори може да зарежда джаджи през USB, ако е необходимо. Тази батерия може да се зарежда през стенен контакт и е съвместима и с преносими слънчеви панели. Включен е прибиращ се ремък също позволява фенерът да бъде окачен на близко дърво или покрива на палатка. Осветителният елемент разполага с алуминиев радиатор за предотвратяване на прегряване, може да се настрои на различни цветови температури и има регулируема яркост до максимум 550 лумена.

Тъй като осветителната глава може да се върти около оста си, ouTask може да функционира и като фенерче, а дизайнерите са включили SOS светлинен режим, за да направят повредите на автомобила видими от разстояние. Направен с мисъл за издръжливостта, ouTask може да се похвали със здрава ABS/PC външна обвивка, която е IPX6 водоустойчива, докато осветителната глава е с оценка IPX7. Екипът на ouTask в момента набира производствени средства в Kickstarter, където вноските за вече финансираната кампания започват от 99 долара – което включва три заземителни колчета и USB-C кабел за зареждане. Ако всичко върви по план, доставката се очаква да започне през октомври.