продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

уреди

Stilform AEON молив който издържа векове

Запознайте се със Stilform AEON, молив, който издържа векове, както с право подсказва името му. Проектиран от компанията Stilform , която спечели наградата за най-добра писалка в света през 2016 г. AEON е резултат от иновативни материали, които превръщат молива в безсмъртен. Изработен със специален метален връх, който окислява хартията, оставяйки сива ивица като молив, Stilform AEON ви позволява да пишете без усилие и безкрайно. За разлика от графитните моливи, линиите на AEON са устойчиви на размазване и са водоустойчиви те не избледняват с времето. Освен това, тъй като този връх е направен от метал, а не от графит, можете лесно да го поставите в джоба си, без да се притеснявате, че ще остави следи. AEON е проектиран въз основа на класическия формат на Stilform.

Моливът придобива минималистичен цилиндричен стил, изработен изцяло от едно парче метал. Той обаче идва с две плоски повърхности, които не позволяват на молива да се върти, а с AEON тези плоски повърхности са облицовани с красиви FSC-сертифицирани дървени фурнири, които осигуряват страхотен контраст срещу изцяло металния дизайн на молива. „Вечният връх“, който се намира в горната част на молива, е направен от сплав от калай и бисмут, което му придава уникалното свойство да „пише“, без всъщност да се изчерпва. Можете да пишете на хартия или върху различни повърхности (устойчив е на текстил, така че не се притеснявайте, че ще останете следи по дрехите си) и никога не е необходимо да заточвате върха или да се притеснявате, че ще изтече. Въпреки това, ако просто искате по-традиционно изживяване при писане, вечният връх на AEON се изважда магнитно и ви позволява да добавите вместо него модулен графитен връх.

This pencil lasts forever, thanks to the use of a modular magnetic everlasting metal tip that 'writes on paper' - Yanko Design

С графитния връх, зареден магнитно в AEON, вашият молив може да е по-елегантна, по-секси изглеждаща версия на традиционния графитен молив. Щрихите му са по-тъмни, но е изтриваем и може да се размаже за артистичен ефект. AEON се предлага в цели 4 различни метални тела, в общо шест стила. За вечно тяло, което да съответства на вечния връх, можете да изберете неговата титаниева конструкция, налична в матово, DLC черно и огледално полирано, или да изберете други материали като алуминий за няколко анодизирани цветови опции, магнезий, ако искате нещо леко, или месинг, който тежи значително повече за по-тежко, по-стабилно изживяване при писане.

Опцията за месинг също е единствената, която ще патинира с времето, придавайки на вашия AEON отличителен вид, който е уникален за вас. Stilform предлага AEON в различни комбинации, съчетаващи метали с подходящо подбрани дървени фурнири, поставени върху плоските страни, за да придадат земна ивица на вашия молив, като същевременно го предпазват от търкаляне по повърхността на масата. След като решите кой AEON искате, можете да го поискате чрез плащане в Kickstarter, като алуминиеви/магнезиеви варианти са на цена от  49 евро , а вариантите от титан/месинг са на цена  79 евро, или  109 евро за версията Titanium Black DLC .