продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Brompton с най-компактният сгъваем електрически велосипед

Компанията за мобилност от Обединеното кралство Brompton добави нов модел към своята линия първокласни сгъваеми електрически велосипеди, използвайки титан и включващ куп леки компоненти, за да създаде най-лекият електрически велосипед на марката досега, тежащ 15,6 кг с вградена батерия или 12,7 кг без. „Ние сме развълнувани да стартираме Brompton Electric P Line днес“, каза изпълнителният директор на компанията Уил Бътлър-Адамс. „Това е най-компактният сгъваем електрически велосипед на пазара – и кулминацията на години изследвания и разработки. Използвайки елементи от нашите вътрешно проектирани компоненти, включени в моделите P Line и T Line, този велосипед е наистина лек и преносим.

Electric P Line разполага с компактен 250-W двигател с предна главина, който предлага педално подпомагане  при три нива на мощност и максимална скорост до 25 км/ч, в съответствие с местните разпоредби, докато електровелосипеда използва сензор за въртящ момент в долна скоба за по-отзивчиво возене. Компанията казва, че това е и първият Brompton Electric, който идва със своята чисто нова свръхлека 4-степенна скоростна система, за повече гъвкавост на пътя. Съобщава се, че подвижният батериен пакет от 300 Wh е предоставя обхват до 70 км след зареждане от четири часа от контакта или два часа, ако се използва зарядното устройство Brompton SuperFast.

Освен стоманена основна рамка, предна рамка, вилка, опора на кормилото и щифт, P Line Electric разполага и със Superlight Advanced задна рамка, изработена от титан плюс куп леки първокласни компоненти като седлото, скобите, дръжките, калниците и ръкохватки. Резултатът е сравнително лека за пренасяне конструкция от 15,6 кг с инсталиран пакет батерии и електровелосипед, готов за каране, Това все още не е най-лекият сериен електровелосипед, но все пак е добре дошло намаление на теглото спрямо предишните модели на Brompton Electric. Сгъваемият електровелосипед, който стандартно се доставя с преработен блок за задно окачване, може да бъде сгънат до 64,5 см височина  56,5 см дължина и 27 см широчина за по-малко от 20 секунди което го превръща в най-компактният на пазара.

След това може да се пренася чрез монтираните в конструкцията, малки ролкови колела докато използвате седлото на седалката за управление,  което според Brompton кара „вашият сгънат велосипед да се чувства като супер лек куфар.“ Ключовите спецификации допълват интегрираното  LED осветление отпред и отзад, гумите Continental Contact Urban и новите калници с извит профил. Електрическият електровелосипед Brompton Electric P Line Urban се предлага или в сиво, или в черно 3D-метално покритие, с прахово боядисване, нанесено с помощта на екологично чисти прахове и 100 процента възобновяема енергия, и се предлага сега на сравнително високата  начална цена от 3 695 британски лири.