продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електромобили

Hyundai Ioniq 6 високоефективен електрически седан

Hyundai Ioniq 6 показва, че е нещо повече от коефициент на съпротивление 0,21, вдъхновен от рационалните дизанери. Той също така е високоефективен и привлекателен електрически седан с пробег от 610 км, 18-минутно зареждане, и динамично шофиране със задвижване на четирите колела с мощта на 321 к.с. Предоставяики повече от просто пътуване от точка до точка, глобалният EV е създаден като лично малко  пространство което отговаря на личните ви нужди. Пробегът представлява значително увеличение спрямо 507 км на Кросоувърът Ioniq 5 с който споделят своята E-GMP платформа и опции за батерията. Подобно на Ioniq 5, той също предлага 400/800-V ултра-бързи възможности за многократно зареждане, които развиват скорости от 10 до 80 процента за 18 минути. Преди феновете на Tesla да посочат пробега от 644 км на Model S, важно е да се отбележи, че Hyundai постига тези  610 км с батериен пакет от 77,4 kWh, който е с близо 23 процента по-нисък капацитет от 100 kWh на  Модел S Long Range пакет.

Hyundai Ioniq 6 предоставя най-мощното задвижване на четирите колела с 321 к.с. (239 kW) с двойно задвижване и батерия за дълги разстояния като ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди с максимална скорост от 185 км/ч – това със сигурност не е толкова привлекателно на хартия като спортните 3,3 секунди на Model 3, но е достатъчно бързо, за да се влети в магистралата с лекота. Но Hyundai Ioniq 6 компенсира със системата EV Performance Tune-Up позволяваща на водачите да персонализират настройки на кормилното управление като възможност за регулиране на съотношението между завъртането на волана и завъртането на колелата, чувствителност на педала на газта и мощност на двигателя, за да създадат по-комфортно пътуване. Ioniq 6 е проектиран за да подобрява безпроблемно ежедневието ни шофиране.

Hyundai Ioniq 6: An 'Electrified Streamliner' With Seats You Can Lounge In

Иновативният интериор е прецизно обмислен като лично пространство подобно на пашкул което е подобрено с най-новите технологии, за да създаде безопасно, забавно и без стрес изживяване при шофиране. Технологията за подпомагане на водача на Ioniq 6 е пакетирана в най-новия пакет Hyundai SmartSense ADAS. Наличните и стандартни функции включват асистент за шофиране по магистрала с автоматично следене на разстоянието и центриране на осевата лента, интелигентен круиз контрол, смяна на лентата с асистент за подпомагане от волана и асистент за избягване на сблъсък отпред. Налице са помощни функции като предупреждение за внимание на водача ако отклони погледа си от пътя както и предупреждение за безопасно излизане като вратата ще остане заключена, ако се приближава друго превозно средство или предмет тук ултразвуков радар и камери, усещат разстоянието ви спрямо пътя и другите превозни средства и ви предупреждават преди всякакви неизбежни сблъсъци.

Информацията се визуализират на дълъг дисплей, разделен спретнато на два 12-инчови цифрови екрана. Тук присъстват картографиране на радиуса на завиване в реално време разглеждане на навигацията през призмата на наличната мощност на батерията. Другите функции включват Bluetooth връзка с две устройства, Android Auto и Apple CarPlay и първокласно аудио Bose с осем високоговорителя. Hyundai ще започне производството на Ioniq 6 през третото тримесечие на 2022 г. и ще пусне повече подробности и цените по-близо до датата на пускането на пазара.