продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

VELLO E-bike + лекота удобство и регенериране на енергията

В днешно време лекотата и преносимоста на велосипедите непрекъснато бележат нови граници тук е мястото да ви представим компанията за велосипеди VELLO която разработи дизайн на велосипед, който преначертава границите за леки сгъваеми електрически велосипеди. Той се сгъва само за осем секунди и тежи 13,9 кг за електрическия модел, или 9,9 кг за модела без електродвигател. Компанията сравнява теглото и преносимостта му с малко повече от шест опаковки бутилирана вода което го прави подходящ за носене на ръка. Функционалният електрически велосипед VELLO E-bike + е с електродвигател и батерия вградена в задното колело. Компанията инсталира четири сензора и технологията KERS (система за възстановяване на кинетичната енергия), която е позната от автомобилите на F1, позволявайки на VELLO E-bike + да презарежда, докато спира или се спуска. При въртене на педалите назад, моторът превключва в режим на рекуперация и започва да спира – енергията, генерирана от това, зарежда батерията.

Когато е напълно зареден в електрически станции за зареждане или електрически контакт, сгъваемият електровелосипед може да има обхват от 50 километра при максимална мощност на двигателя. Той може да има почти неограничен обхват ако се използва ефективно режима на кинетично възстановяване на енергия. Всички сгъваеми електрически велосипеди VELLO, включително този нов ултралек електрически велосипед VELLO, са оборудвани с универсален двигател със задна главина и имат големи 20-инчови колела. Допълнителният сензор за наклон, интегриран в електрическия мотор, функционира подобно на превключване на предавките и автоматично настройва педалното  подпомагане за оптимален ритъм на въртене на педалите.

Благодарение на интелигентното управление на мотора, VELLO Bike+ не се нуждае от превключване на предавките при скорости от 0-25 км/ч. Налице е приложение което показва на ездачите текущото състояние на електрическия велосипед и друга информация относно скоростта и местоположението на ездача чрез GPS технология. Сгъваемите е-велосипеди на  VELLO също се доставят с електронно заключване на двигателя и система за локализиране при кражба. Със скоростното задвижване Speed-Drive, интегрираният електрически двигател  може да ускори доста над границата от 25 км/ч без проблеми, докато с офроуд системата Mountain-Drive по-стръмни изкачвания до 17% могат да бъдат преодолени лесно. Двигателят е 250 вата като осигурява 40 Nm въртящ момент. Товароносимостта е 125 кг.

Компанията отбелязва, че теглото от 9,9 килограма е извлечено от готовите стандартни компоненти и вярва, че това поставя крайъгълен камък в индустрията за велосипеди. Освен сгъваеми велосипеди на компанията, VELLO вече се е наложила като иновативна марка в Германия и Франция, така че следващата логична стъпка за компанията е да се разшири до люлката на сгъваемите велосипеди Великобритания. Всъщност австрийският производител на велосипеди и електрическа мобилност представиха първия си сгъваем електровелосипед, който е под 10 килограма, по време на London Cycle Show на 22 април 2022 г. на щанда на VELLO, поставен на събитието. Електрическият VELLO Bike+ се продава на цена от 3 290  евро.