продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

за кухнята

InstaGLO R180 с интелигентни функции за препичане на хляб

Тостерът е основен кухненски уред. За скромна сума можете да си купите просто устройство за препичане на хляб, английски мъфини или гевреци. Независимо дали предпочитате закуската си леко препечена или почти изгоряла, препичането на хляба до перфектната степен често изисква опити и грешки. Понякога това означава да разберете, че тостът ви започва да загаря по краищата и е време да натиснете „Отказ“, преди ястието ви да е напълно съсипано. Но след като намерите перфектната настройка, ако преминете към различен тип храна – от препечен хляб до гевреци, например – трябва да коригирате настройките от самото начало. InstaGLO R180 твърди, че елиминира целия този процес като препича вашия хляб перфектно всеки път, независимо от дебелината или консистенцията.

Според Revolution Cooking, компанията, която произвежда тостера, устройството може да направи това, като използва различни алгоритми, които ще „регулират интензивността на топлината въз основа на избора на хляб“ а това наистина звучи интригуващо. Първото нещо, което вероятно ще забележите, когато използвате този тостер, е, че на това устройство няма лост или бутон. Всичко става чрез сензорния екран. Вие избирате какво искате да препечете – независимо дали е хляб, багел или тарт – и до каква степен искате да бъде препечено. След като натиснете старт, тостерът автоматично ще спусне хляба ви в устройството и екранът ще покаже колко далеч е хлябът в процеса на препичане.

За да започнете процеса, първо избирате между пет варианта на храна, която искате да препечете: багел, вафла, сладкиш, английски мъфин или просто обикновен хляб. След това избирате между три опции: пресни, замразени или претоплени. И накрая, вие избирате между седем различни степени на препичане като сензорният екран ви показва изображение на това как изглежда всяка от тях, от леко препечена до почти изгоряла. Тостерът достига пълна топлина за две секунди, което прави процеса на препичане много по-бърз от обикновено. Другото нещо, което вероятно ще забележите, след като поставите това устройство на кухненския си плот, е, че този тостер е по-голям от повечето тостери за две филии. Един интересен аксесоар е Panini Press. Устройство което се плъзга в тостера и притиска вашия сандвич и е предназначено да замени тиган или преса за плот. Можете да използвате това устройство само на десния слот. Така че, ако правите панини за себе си и за още един човек, те ще трябва да бъдат направени отделно.

Revolution InstaGLO R180 Toaster – Revolution Cooking

Дали тостерът действително улеснява живота ви наистина зависи от това колко цените скоростта (този тостер работи по-бързо от другите) или ви е приятно да разполагате със сензорен екран с регулируеми настройки. Основната характеристика на този интелигентен тостер е, че може да препича хляб до различни степени като можете  да избирате последователно много различни видове хляб и сладкиши. Цената на интелигентният тостер е 349,95 долара.