продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Spectre 1 най-енергийно ефективният s-pedelec на пазара

Някои електрически велосипеди изглеждат много като обикновени велосипеди и предлагат максимални скорости, подобни на обикновени велосипеди с помощта на мотор. Други обаче наистина клонят към изцяло високотехнологично, високоефективно транспортно средство от бъдещето и Spectre 1 определено попада в последната група. Понастоящем номиниран за награда за иновации на Eurobike, проектираният в Белгия Spectre 1 се отличава с изглеждаща  като оригами рамка и вилка от въглеродни влакна. Той притежава 700 W средно разположен двигател на долната скоба, който осигурява максимална скорост от 45 км/ч. при педално подпомагане Производителите на велосипеда ни казват, че той се квалифицира като превозно средство L1e-B – известен още като мотопед за Европа.

Specter 1 ebike sports full-carbon frame and 28-mph top speed

Моторът се захранва от сменяема литиева батерия от 750 Wh, за която се твърди, че осигурява обхват до 110 км в зависимост от това кой от трите режима на задвижване е избран. Тези стойности на диапазона могат да бъдат удвоени, ако купувачите изберат настройка с две батерии. С напълно автоматизираната скоростна система винаги сте на правилната предавка. Налице е автоматична безстепенна скоростна кутия с ремъчно задвижване и 100 Nm въртящ момент. Просто въртете педала и тръгвайте. Spectre 1 притежава лекотата на управление и перфектното разпределение на теглото.

Свързаният с 4G/Wi-Fi водоустойчив HD контролен екран показва информация като ниво на зареждане, скорост и изминато разстояние, плюс това предоставя навигационни карти завой по завой и дори прогнози за времето. Бутоните на кормилото позволяват на ездачите да превключват между настроиките, без да свалят ръцете си от лостовете. Придружаващото приложение се обединява с интегрирания дисплей, за да позволи дистанционни услуги като заключване-отключване, локализиране и промяна на параметрите на електровелосипеда и задаване на дестинациите за насочване по маршрута. Много ниско тегло и централен мотор работят с аеродинамиката, за да позволят на Spectre 1 да бъде най-енергийно ефективният s-pedelec на пазара. Всичко, което трябва да знаете е, че е бърз, забавен и все пак без компромис с добър обхват.

Някои от другите функции на Spectre 1 включват интегрирани LED предни и задни светлини; предни и задни карбонови калници; задвижване с ремъчна предавка Gates Carbon; интегрирано в рамката отделение за съхранение; операционна система, базирана на Android. Съобщава се, цялата конструкция накланя везните на 19,8 кг. Spectre 1 все още не е пуснат в производство, но бъдещите купувачи могат да резервират един (в избор от четири цвята), като направят депозит от 200 евро чрез уебсайта на Spectre. Цени ще започват от 8 223 евро.