продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електромобили

Nimbus One компактен автоциклет за градско предвижване

Електрическите велосипеди и мотоциклети със сигурност имат своята ниша и в по-голямата си част могат ефективно да заемат мястото на бензиновите мотоциклети и малките коли. Разбира се, четириколесното неминуемо ще е необходимо за по-дълги пътувания извън града, особено натоварени с товари и багаж. В града обаче електрическите велосипеди и мотоциклетите са наи-удобни, освен когато вали. Въпреки това, за тези, които са малко по-внимателни, когато става въпрос за времето, стартиращата компания за микромобилност от Мичиган, Nimbus, има решение за вас. Нарича се One и е малък електромобил, който по същество е триколесен с покрив върху него. Nimbus твърди, че One предлага удобството на мотоциклет със сигурността и комфорта на автомобил.

Тънкият, подобен на капсула триколесен автомобил е широк около 84 см и дълъг 228 см, което го прави значително по-малък дори от най-малкия автомобил. Това прави паркирането и навигирането през задръстените градски улици много по-лесно. Той също така осигурява място за пътник или място за съхранение на артикули като хранителни стоки и пакети от пазаруване. Що се отнася до начина на шофиране на Nimbus One, той е доста подобен на мотоциклет. Като такова, превозното средство също се накланя, както биха направили мотоциклет или скутер. Nimbus One, както беше посочено по-рано, е класифициран като автомобилен мотоциклет или автоциклет в САЩ. Като такъв, потребителите не трябва да преминават през дългия процес на придобиване на лиценз за мотоциклет. Хората с обикновена книжка за кола могат лесно да управляват Nimbus One, докато компактният електромобил се накланя, завива и кара подобно на мотоциклет.

Three-Wheel Pod EVs : The Nimbus One

Nimbus има максимална скорост от 80 км/ч, тъй като е проектиран за градско пътуване, а не за междуградско шофиране. Но този автоциклет е много пъргав като достига от 0 до 48 км/ч само за 3 секунди макар и с тегло от 375 кг.  Nimbus One е оборудван с 9 kWh батерия, която има обхват от 150 км. Батерията може да се зарежда или със зарядно устройство от ниво 2, което отнема около 70 минути, или обикновено домашно зарядно устройство, което отнема около пет часа и половина. Nimbus One разполага с цифров дисплей, Bluetooth връзка със смартфон, електрически прозорци, вградено зарядно устройство за телефон и дори допълнителна система за климатизация и отопление. Освен това софтуерни и системни подобрения могат да бъдат инсталирани чрез актуализация посредством Wi-Fi.

Що се отнася до наличността, предварителните поръчки за Nimbus One започнаха по-рано през юни 2022 г. Тестовете за заинтересувани клиенти ще започнат през август, според Nimbus. Компанията иска авансово плащане от 100 долара за поръчка, докато самият Nimbus ще има цена на дребно от около 9 980 долара, след като бъде наличен. Освен това Nimbus планира да отдаде на лизинг електрическия автициклет One за 200 долара на месец.