продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

светлина

Darkfade наи-удобното и ергономично фенерче

Darkfade прилича повече на електрическа самобръсначка, отколкото на типично фенерче, и това е така, защото е създадено да не прилича на други фенерчета. Със свежа форма и по-лесен интерфейс за намиране на правилната яркост, новото фенерче изглежда нещо като преоткриване на джобният фенер. Дръжте го удобно в ръката си или го закачете за каишката на раницата си и получете точното количество светлина точно там, където е необходимо. Darkfade създаде фенер за да отговори на съвременните изисквания за компактният фенер. Сред проблемите беше неудобната позиция за захващане, която включва постоянно огъване на китката надолу, само за да насочите светлината право напред. Така Darkfade намери най-удобната позиция, създавайки 45-градусова глава, която позволява по-ергономична позиция, поддържайки китката отпусната, докато лъчът е насочен напред.

Darkfade взима обикновено изглеждащо тяло на фенерче, което се съчетава с необичайна глава, която е наклонена под ъгъл от 45 градуса. Идеята е, че поставянето на обектива на 45 градуса по отношение на дръжката постига същия удобен захват, както когато държите чашата си за кафе, което би трябвало да направи държането на фенерчето да се чувства много по-естествено, независимо дали осветявате пътя си през нощта или се опитвате да намерите ключовете си на затъмнен паркинг. Darkfade твърди, че позицията е предимство, тъй като светлината ще свети във вашето зрително поле, ако го поставите на маса или насочите надолу към ръцете си, ако е окачен за ремък на гърдите. В зависимост от фенерчето, което използвате, можете да регулирате режима на работа или яркостта, като използвате една от няколко опции.

За този фенер Darkfade  обаче са използвали контроли с жестове, което ви позволява да увеличите яркостта, като я завъртите фенерчето по посока на часовниковата стрелка, и я намалите, като отидете в другата посока. Честно казано, не сме напълно убедени, че е по-добър от превключването с палец, но със сигурност създава уникален контрол, с който бихме искали да си играем. Darkfade използва Samsung LED с перлиста леща, съставена от 200 микролещи, създавайки светлинен поток, който, е изключително гладък и свети равномерно. Той има пиков интензитет на лъча от 3800 кандела, с максимално разстояние на лъча от 125 метра, така че това е доста мощно малко фенерче.

Според Darkfade фенерчето може да работи 1,5 часа на максимална яркост, три часа на средна и над 10 часа на ниска. Той разполага с вграден хардуер за зареждане и USB порт за зареждане от практически всеки USB-C кабел. Вместо специфичното зарядно устройство, потребителите трябва да могат да го включват със зарядното за телефона, което носят навсякъде. Характеристиките включват памет (запомня последната ви настройка), щипка от пружинна стомана, водоустойчив рейтинг IPX8. В момента се провежда кампания на Kickstarter за Darkfade. Можете да резервирате единица на специална цена, започваща от 129 евро.