продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Maldhi малка къща извън мрежата с фокуса върху природата

Сгушена сред обилна зеленина близо до скала на полуостров Ейре в Южна Австралия, малката къща Maldhi предлага луксозно бягство за до четирима души. Жилището извън мрежата се отличава с отворено вътрешно оформление и щедро остъкляване, което поставя фокуса върху зашеметяващото му местоположение. Maldhi, което грубо се превежда като Нощно небе на австралийския аборигенски език Barngarla, е с размери 8 на 3 метра.

Благодарение на отдалеченото си местоположение, той получава цялата необходима енергия от слънчеви панели на покрива и е обурудван с акумулаторни батерии, докато наличните резервоарите за прясна вода обслужват необходимостта за пиене и миене. Maldhi се захранва изцяло от собствена система за захранване със слънчеви батерии, която улеснява климатизацията с обратен цикъл (захранване за приблизително 7 часа на ден), моментална топла и студена вода на газ, бар хладилник, електрически точки и осветление.

Осигурени са високоскоростен WiFi и усилвател за телефонна услуга Telstra. Налице е и монтиран вентилатор на тавана. От поддръжката са сериозни за устойчивостта. Отпадъчните продукти се изхвърлят по подходящ начин, далеч от обектите разчита се в голяма степен на природата, за да ни осигури енергия и вода. Всички резервоари за вода се пълнят преди вашето пристигане, но ви молим да подадете ръка на майката природа, като имате предвид околната среда.

Интериорният дизайн на малката къща е вдъхновен от естествените образувания, открити в местния пейзаж, а нейното щедро остъкляване включва плъзгаща се врата, която осигурява достъп до зоната на палубата, което насърчава полуоткрит живот с маса и барбекю за хранене на открито, когато времето го устройва. Таванът и стените са завършени с (OSB) вид инженерна дървесина, подобна на плочи от дървесни частици, която е оставена недовършена и всъщност допълва тъмната цветова палитра вътре.

Разпределението е предимно на един етаж и е много отворено, което отразява предназначението му като ваканционен дом. Голяма част от интериора е заета от комбинирана всекидневна/трапезария, в която има голям L-образен диван и масичка за кафе. Наблизо има бар за закуска за двама, с прилежащ кухненски бокс, който съдържа хладилник, печка с две горелки на пропан и мивка. Подредбата от рафтове и шкафове предлага място за съхранение. Основната зона за спане е до всекидневната и съдържа двойно легло. Над това обаче има типична малка таванска спалня в стил компактна къща.

Междувременно банята е от противоположната страна на дома на всекидневната и изглежда доста луксозно за малка къща. Разполага с тоалетна и двоен душ и може да се похвали с висококачествено покритие, което включва ръчно изработени марокански плочки от глина и кранове от полирано злато. Прозорците в малката кабина са толкова големи, че не е нужно да излизате навън, за да се насладите на естествената красота; можете да се насладите на всичко това от вашето луксозно суперголямо двойно легло!

Maldhi се намира на 100 метра от зашеметяващо сурово и пресечено крайбрежие, известно с наблюдение на китове и дом на много кенгура и емута. Ще гледате към залива Слифорд и Националния парк Порт Линкълн – рай за любителите на природата. Нямаме информация колко струва построяването на Maldhi, но ако искате да прекарате няколко нощувки там, ще ви струва приблизително 310 щатски долара на вечер.