продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Savannah Hybrid Runner електро велосипед за туризъм с 200 км обхват

Производителят на eMTB от висок клас Frey Bike представи в пространството на електрическите велосипеди за туризъм своят Savannah Hybrid Runner, който може да се похвали с 1-kWh батерия подходяща за диапазон до 200 км с едно зареждане и може да се закупи с 1000-ватов двигател на задната главината Bafang. Новият член на серията градски велосипеди Savannah на китайската компания е проектиран за пътуване до работното място, опакован като велосипед за туризъм и се предлага с щедра 1008 Wh интегрирана батерия за удължени пътувания между зареждания. Frey смята, че това ще означава до 200 км пробег с едно зареждане, в зависимост от стила на каране и терена.

Педалното подпомагане се осигурява от мотор на задната главина Bafang, който е съчетан с реагиращ сензор за въртящ момент. Моторът може да бъде във варианти с мощност 250 W, 500 W или 1000 W, за да отговаря на нуждите на купувача и/или местните разпоредби. Мотор увеличава силата на краката, заедно с включения деветстепенен дерайльор Shimano Alivio за гъвкавост при каране. FREY все още не е публикувала спецификации за скоростта, въпреки че е известно, че другите електрически велосипеди на компанията достигат скорости от над 51 км/ч, когато са неограничени от към мощност на двигателя. FREY Runner вероятно няма да е толкова бърз, но няма да се изненадаме да видим модела с мощност 1000 W, да надхвърли максимално Class 3 или ограниченията на скоростта за pedelec от 45 км/ч.

Електрическият велосипед е изграден около рамка от алуминиева сплав със геометрия за туризъм, която се предлага в три опции за размер и включва заден багажник като общата му товароносимост е 150 кг.  Той може да се движи на 29-инчови колела, обвити в гуми за планински велосипеди, с подходящо пропорционална амортисьорна вилка Rockshox, предлагаща 150 мм ход. Спирачната мощност идва благодарение на четирибуталните хидравлични дискови спирачки Tektro с 203-милиметрови ротори.

Предното и задното осветление се предлагат като допълнителни екстри. Frey ebikes се намират в средния до по-високия край на пазара на ebike, но Runner е първият модел, който се движи със задвижване в главината, а не със среден двигател, което позволи на компанията да намали доста долари от началната цена цена. Като се движи с начална цена от 2580 долара за първите 300 продадени модела, преди да се повиши до 2680 долара.