продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

къмпинг

Heimplanet Kirra лекота удобство и бързо разгръщане

Най-новият член на семейство палатки на Heimplanet създадени да се развият, надуят и да бъдат готови е предназначен специално за амбициозни двойки, които обичат да бъдат добре подготвени. Новата палатка Kirra е родена от най-новата еволюция на утвърдения надуваем геодезичен дизайн на Heimplanet. Той е лек, много стабилен през три или четири сезона на времето и достатъчно просторен, за да спят удобно двама души, дете и всякаква екипировка, която носят със себе си. Екипът надхвърли целта, създавайки палатка, която е олекотена и по компактна като същевременно осигурява повече вътрешно подово пространство заедно с просторен вестибюл, който държи калните си ботуши и раници под защитното си крило.

Heimplanet завърши това предизвикателство, като преконфигурира надуваемата диамантена решетка, която служи като дизайн на екзо-рамка зад всичките му палатки. Това не беше съвсем смела, нова територия, тъй като компанията е проектирала различни геометрии за всяка нова палатка, която пуска, но изглежда е намерила особено функционална настройка с Kirra. Триъгълната рамка на Kirra се позиционира по средата по отношение на сложността, като същевременно елиминира долните надуваеми стълбове на нивото на земята,. Heimplanet казва, че дизайнът е по-ефективен, създавайки стабилна структура, като същевременно намалява теглото. Kirra тежи 3,8 кг без да губи никакво вътрешно пространство. Всъщност, според съответните спецификации, тя печели място, предлагайки общ отпечатък от 5,2 кв. м и отпечатък на вътрешната палатка от 4,2 кв. м.

Палатките Heimplanet имат конструкция с двойна стена с външна дъждовна и вътрешна палатка, оттук и двете различни подови площи. В случая на палатката Kirra, предният дъждобран служи като просторен вестибюл за съхранение на екипировка, която къмпингуващите не искат непременно да спят до нея. Дизайнът на надуваемата палатка обикновено не води до ултра леко тегло, но прави лесна настройката и разпъването. Многокамерната структура на Heimplanet се надува в една стъпка, като изолира течовете към отделните секции, и поддържа стабилност в случай на повреда. Многокамерната конфигурация също е предназначена да улесни ремонта.

След преосмисляне на материалите и дизайна, компанията приложи здрава, но по-лека конструкция от 40D полиестер с двоен рипстоп с висока издръжливост към своя дъждобран, добавяйки устойчивост на разкъсване към UV-устойчивата, хидрофобна външна стена. 40D листът може да се навие леко с интегрирани еластични куки, за да се засили циркулацията на въздуха чрез ефекта на комина, който работи във връзка с регулируемите горни вентилационни отвори. Несъмнено Kirra предлага удобство комфорт съчетано с бързо разгръщане и лесна поддръжка.  Версията  на Kirra 4-Season също има леко подсилена конструкция за зимна употреба. Цените на Kirra започват от 849 евро.