продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

уреди

MOMENTEM кафемелачка с две смилаши глави за перфектно кафе

Запознаите се с MOMENTEM  това е ръчна кафемелачка която е предназначена за баристи или домашни любители, които търсят нещо повече в своето кафе изживяване. Резултатът? Изискана чаша кафе с предимствата на мелене в две стъпки – без проблеми и разширен вкусов профил, който ще промени начина ви на приготвяне на кафе завинаги. Това не е просто поредната луксозна ръчна мелачка с остри ръбове и елегантно тяло. Това е тласък на индустрията за ръчно смилане напред и за предприемане на по-големи стъпки в еволюцията на ергономията на ръчното смилане за всички. Професионални баристи от години експериментират с двустепенно смилане (повторно смилане)  и постигат страхотни резултати в качеството на крайната чаша, но количеството усилия, които са необходими, прави техниката непривлекателна за ежедневно варене. Системата на MOMENTEM с двоен набор от смилащи глави, изработена от неръждаема стомана с титаниево покритие, премахва препятствията при смилане в две стъпки.

Първата конусовидна глава служи като предварителен разбивач от двустепенната система за смилане на MOMENTEM – раздробявайки кафеените зърна на едра смляна маса с по-голяма повърхност. Можете да контролирате настройките за размера на смилане на тази глава с 60-степенния външен регулиращ пръстен. Това ще ви даде възможност да промените размера на смилане от 600 до 3000 микрона. Втората конусообразна глава поема грубата смляна маса с по-бавна и по-равномерна скорост на подаване, за да се сведе до минимум съпротивлението, което позволява на частиците кафе да преминават през смилащите глави по-бързо. Неговият външен регулиращ пръстен може да завърти общо 4 оборота, като всеки включва 100 нива, които индивидуално променят разстоянието между смилащата повърхност с 0,015 мм което ви дава фин прах с минимална големина на зърната до 100 микрона.  Двоината система за смилане генерира по-малко топлина в сравнение с мелничките с една глава MOMENTEM също така осигурява по-фино разпределение на размера на частиците. Докато традиционните мелнички с една глава често произвеждат буци утайка от кафе, двете смилащи глави на MOMENTEM ефективно разпределят отделните частици, като осигуряват висока производителност на смилане и ви доставят тази удовлетворяваща пухкава купчина утайка от кафе.

Двуетапното смилане минимизира запушването от частици с различна големина което води до по-добра  консистенция и подобрен вкусов профил. Системата с двойни глави е по-сложна от обикновената мелница с една глава, което логично означава, че ще бъде по-сложно да почистите два комплекта глави. За да решат този проблем, дизайнерите съставиха лесна система за сглобяване, която позволява на потребителите да премахнат втория комплект смилащи глави с едно издърпване. MOMENTEM™ е многофункционален. Използвайте пълноценно системата за регулиране в две стъпки, за да създадете уникални рецепти за варене за всеки метод на варене, включително еспресо, турско, мока, Aeropress, преливане, Chemex, студено варене и др. С цифровите циферблати за регулиране е лесно да запомните предишни настройки, като поддържате варивата си постоянни и експериментите ви проследими.

Чашата за улавяне на MOMENTEM включва вградено сито, където можете да превключвате различни размери на ситото, за да получите идеалното разпределение на смилането всеки път. Можете просто да регулирате дължината на манивелата от 14 см до 16 см една малка промяна може да окаже голямо влияние. С капацитет за кафе от около 25 грама (в зависимост от размера и плътността на вашите кафеени зърна), елегантното цяло тяло на MOMENTEM е идеално за всяка рецепта за приготвяне на една доза кафе.  Несъмнено тази двустепенна кафе мелничка представлява еволюция напред в усъвършенстването при приготвянето на кафе и ще открие нови хоризонти за всички професионалисти и любители на кафето. MOMENTEM  се предлага в Indiegogo на начална  цена от 399 долара с 20% отстъпка.