продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Honbike U4 изчистен и елегантен дизаин със 100 км обхват

Honbike пусна впечатляващ нов градски електровелосипед с ремъчно задвижване, наречен U4, който предлага подпомагане на педалите с максимална скорост до 32 км/ч и може да се кара над 100 км с едно зареждане. Honbike U4 е изграден около грабваща окото минималистична рамка, състояща се само от три алуминиеви тръби, разположени под ъгъл за достъп от средата на стъпалото за водачи с височина между 1,6 – 1,9 метра – които заемат удобна изправена стойка при каране. Семплата рамка е изключително лека и елегантна, така че никога не бихте предположили, че има електрически мотор или батерия на борда.

Кабелите са прекарани вътрешно, за да поддържат изчистен външен вид, електровелосипедът накланя везните с общо 20,2 кг и има максимална товароносимост 120 кг, включително ездач и багаж. Honbike избира Gates Carbon Belt Drive ремък  осигуряващ Гладко и удобно изживяване при каране като дава по-чист, по-тих и дълготраен експлоатационен живот. Ремъкът свързва педалите с 350-W двигател на задната главина наличен за  САЩ или 250-W двигател за Европа за скорост до 25 км/ч.

Налице е автоматична трансмисия SmartHon с асистент за изкачване с жироскоп който указва помощ при при преодоляване на наклони. Налична е вградената редукторна трансмисия която осигурява бърз старт и консумира по-малко енергия от батерията. Три режима на каране са достъпни чрез бутони на кормилото. Енергията за U4 идва от 432-Wh (12-Ah/36-V) интегрирана в рамката (несменяема) литиево-йонна батерия. U4 се движи на 27,5-инчови колела без спици от магнезиева сплав, обвити в 5 см широки пътни гуми, със спирачна сила, осигурена от дискови спирачки.

Има LCD дисплей, вграден в кормилото, който показва всички основни неща при каране, но Е-bike работи и с придружаващо мобилно приложение, работещо на Bluetooth сдвоен със смартфон за повече опции за контрол и показатели. Ключовите спецификации допълват интегрираното LED осветление отпред и отзад, включени калници и едностранна стойка и устойчивост на атмосферни влияния със стандарт IPX6. Honbike U4 е наличен за поръчка сега в черно или бяло за 1699 долара, като се очаква доставката да започне в края на август.