продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електро мотоциклети

Switch eScrambler първият истински електрически скрамблер

Поговорката гласи, че лесният начин да направите всеки мотоциклет по-секси е да го превърнете в „Scrambler“ и точно това направиха Switch Motorcycles с новия си ретро-вдъхновен електрически мотоциклет, който ще бъде пуснат в началото на 2023 г. Резултатът е Switch eScrambler електрически мотоциклет със среден размер, който се задвижва с ремък и има мощен средно монтиран мотор. „Резервоарът за гориво“ сега скрива голяма част от електрическото оборудване, за да осигури цялостен чист вид на мотора. Натъпкани в „резервоара“ са 12V електроника, дроселната кутия, DC-DC преобразувател, кабели на батерията и маршрут за кабелите на контролера (което е скрито под седалката).

Що се отнася до производителността, eScrambler се справя добре за електрически мотоциклет със среден размер. Електрическият мотор с мощност 50kW (70 конски сили) осигуряващ мигновен въртящ момент и максимална скорост от 160 км/ч. Той също така ще черпи енергия от 13kW/h батерия, която осигурява обхват от около 150 км. Времето за зареждане е само 4 часа до 90%. Електро мотоциклета изисква малко или никаква поддръжка.

В eScrambler са добавени  редица технологии, той разполага с почти изцяло цифров режим на работа от безключово запалване и мониторинг с wifi до вградено GPS проследяване, модерен цифров дисплей, три режима на каране, регенерация на на енергията при спиране, круиз контрол и USB зареждане на телефона. Екипът за разработка на Switch също работи върху система за бързо зареждане с постоянен ток.

Може би най-доброто нещо, което eScrambler може да предложи е, че въпреки че има класически силует като концепция, той напълно обхваща по-модерната цифрова страна на технологията със своята предимно цифрова операционна система. Доставките трябва да започнат през първото тримесечие на 2023 г. за САЩ, Австралия и Нова Зеландия, като европейските доставки ще бъдат онлайн по-късно през 2023 г. Цената на Switch eScrambler ще е 11 999 долара.