продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

велосипеди

Snailcle донесете у дома колоезденето на открито

Стационарните велотренажори са чудесен начин да поддържате форма, но могат да бъдат малко сковаващи. Snailcle от Хонконг се стреми да оживи нещата с пълен с функции – и очарователен – интелигентен велосипед с автоматично регулиране на височината, съпротивление, имитиращ терена и базирани на приложения виртуални маршрути. Качването на истински велосипед и колоезденето на открито може не само да ви даде необходимата тренировка по равнини, изкачвания и завои, но също така може да представлява празник за сетивата. Такива дейности обаче често зависят от времето, което означава, че някои отдадени пътни състезатели също имат стационарен велоергометър в резервната стая у дома.

Стационарните велосипеди  със сигурност могат да ви помогнат да сте във форма, но също така могат да бъдат донякъде скучни, освен ако не сте инвестирали в нещо като Peloton или друга платформа за интелигентно колоездене, която включва стриймвани класове по колоездене или виртуални маршрути. Смарт велосипедът Snailcle – който се разработва от май 2021 г. и в момента набира производствени средства в Kickstarter – попада в този последен лагер и е предназначен да направи упражненията у дома увлекателни и забавни. Този модел ще трябва да бъде включен в стенен контакт, за да работят бордовите системи. Нивата на съпротивление са над 36 като можете да регулирате ръчно с помощта на традиционен циферблат който включва LED осветление. Но също така се съобщава, че велосипедът с форма на охлюв предлага „реалистични теренни ефекти“, насочени към възпроизвеждане на усещането за изкачване и спринтове надолу автоматично променя съпротивлението на педалите според маршрутите, избрани чрез мобилно приложение за iOS/Android.

Snailcle също включва моторизирано регулиране на височината на седалката и кормилото, което може да се управлява ръчно с помощта на бутони на страничните рамена на кормилото, без да е необходимо да слизате от велосипеда. Компанията работи с Unity, за да предоставя седмични актуализации на маршрута за колоездене, за да поддържа нещата свежи, а ездачите да могат да гледат сцени от колоезденето на екрана чрез смартфон, закачен в поставка в средата на кормилото или могат да изберат да предават визуалните изображения към телевизор с голям екран. Екипът за разработка е приготвил още един метод за регулиране на съпротивлението – бордовите сензори могат да открият позицията на ездача, така че облягането назад ще облекчи съпротивлението, докато заемането на предна позиция с лакти близо до кормилото или опрени на кормилото, ще уведоми системата, че сте в кондиция и съпротивлението ще се увеличава съответно.

Този идеален интелигентен велосипед също ще съхранява вашите физически данни и данни за упражнения, така че автоматично да коригира настройките вместо вас. Екипът на Snailcle се обърна към Kickstarter, за да събере средства за производство, където обещанията в момента цени за бройка започват от около 500 долара. Ако всичко върви по план, доставката се очаква да започне през ноември.