продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Лодка като красива малка плаваща вила

Сгушена в яхтеното пристанище Sailor’s Cove в Британска Колумбия се намира красива малка плаваща вила, която някога е била лодка! Първоначално една от двадесет и петте лодки, построени във Виктория за Expo’86, лодката се беше разпаднала и беше вдигната с любов от Джейсън и Кейли. Те закупиха кораба за под 6000 долара и го трансформираха в продължение на година и половина.

Джейсън е професионален строител на лодки, докато Кейли е професионален дърводелец – те наистина бяха за тази работа! Разполагащ с една спалня и една баня, лодката е с дължина около 9 метра с кухня с отворена концепция, отделна зона за спане, тераса на покрива и опции за съхранение. Домът се предлага и с място за паркиране и достъп до удобствата на яхтеното пристанище.

Плаващият дом разполага със зашеметяваща кухня с отворена концепция с всички удобства, от които може да се нуждаете – газова печка/фурна, хладилник/фризер, плот и ръчно изработена извита трапезария от кедър. Докато банята беше надградена с вана, която първоначално беше резервоар за поене на добитък (гениална идея на Кейли). Тя също така направи всички плочки около ваната.

https://www.yankodesign.com/images/design_news/2022/08/tiny-floating-home/tiny_floating_home_yanko_design_04.jpg

Освен това подовете на къщата са от стар автобус, възстановяването на което отне много време! Второто ниво разполага със спокойна зона за спане. Персонализираният подиум е оборудван с легло, придружено от прилежащо пространство, където можете просто да седнете и да се отпуснете.

Прозорците с двоен стъклопакет преминават през цялото пространство. Има и причудлива стълба, по която можете да се изкачите, за да излезете на собствената си тераса на покрива, за да се любувате на околните гледки.

Съхранението може да бъде проблем в малките домове и затова Джейсън и Кейли са направили специални решения за това в дома. Дълбоки чекмеджета са вградени в дома, за да се увеличи максимално пространството за съхранение, докато стълбите, които водят до второто ниво, разполагат със специално пространство за съхранение на храна.

В момента лодката е в процес на продажба! Джейсън и Кейли прекараха красива част от живота си там и сега искат да навлязат в нова фаза от живота си. И красивата лодка е на пазара с цена от 289 000 долара. Ако морският живот е този за вас, тогава може би това може да е плаващият дом на вашите мечти!