продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електромобили

Meyers Manx 2.0 Electric с дух на свобода и висока проходимос

През 1964 г. калифорнийският инженер, художник, конструктор на лодки и сърфист Брус Майерс използва опита си, за да създаде първото бъги за дюни от фибростъкло, предизвиквайки модата за каране извън пътя. Наречено Meyers Manx, новаторското творение се превърна в икона както заради игривия си дизайн, така и заради удивителното си представяне. По онова време превозното средство доминираше в състезанията по дюни, чупейки незабавно рекорди, а също така предизвика сензация в Холивуд.

Свободата и начинът на живот на калифорнийския сърфист, въплътен от колата от фибростъкло, допаднаха на собствениците по целия свят. Все още е популярен днес, обичан заради лекото си тегло и простотата си, както и заради високата си за проходимост. Близо 60 години по-късно компанията Meyer Manx възражда емблематичното бъги с електрифицирана версия — Meyers Manx 2.0 Electric . Този първи по рода си EV улавя истинското усещане и наследство на оригинала, като същевременно е пресъздаден за съвременния ден с екологично отговорен манталитет. Meyers Manx 2.0 Electric следва отблизо оригиналния дизайн, въпреки че е малко по-изтънчен от своя предшественик. Новото EV има леко собствено тегло от 680 кг, докато пропорциите му са идентични с оригинала.

2024 Meyers Manx 2.0 Electric: The Original Dune Buggy, Remastered

Автомобилът ще се предлага с базова 20 kWh батерия с обхват от 240 км или опционалната 40 kWh батерия с пробег от 480 км. Литиево-йонните батерии са разположени до двата електродвигателя и инвертор,  Компанията обещава 202 конски сили и до 325 нютон метра въртящ момент. Според производителите версията с 40kWh и 202 к.с. може да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди. Очаква се електрическото бъги да влезе в производство през 2023 г. Първите 50 предпроизводствени коли ще бъдат раздадени на хора, чийто опит и събиране на данни ще помогнат да се направи производствената кола възможно най-добрата.

От клиентите ще се очаква да карат колите си при всякакви условия за предварително определен минимален пробег за период от 12 месеца и ще обсъждат своите открития редовно с екипа на Meyers Manx. Все още няма информация за цената на това малко четириколесно превозно средство. Резервациите ще бъдат отворени по време на Седмицата на автомобилите в Монтерей по-късно този месец.