продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Lambro Cargo Е-триколки за превоз на пътници и товари

Триколесните товарни велосипеди бавно натискат развитието си към интересни вариации. Това има пълен смисъл за различни приложения – било то селски или градски сценарии. Базираната в Италия компания за електронна мобилност Repower има два модела от триколесните електрически велосипеди, които могат да се похвалят със структурна цялост, както и с функционално превъзходство за използване в реалния свят. Тези триколесни превозни средства, проектирани от фирмата за индустриален дизайн Makio Hasuike, се предлагат в два варианта – версия с отворено легло и затворена версия съответно за теглене на товари и пътувания на пътници.

Наречени LAMBROGio и LAMBROGino, тези електрически триколки също са с помощта на педали и всеки има своите предимства. LAMBROGino има по-скоро дизайн, подобен на е-рикша, за да проучва града за превоз на пътници в търсене на икономично и удобно пътуване до най-близката дестинация. LAMBROGio има затворено пространство за безопасно транспортиране на малки по размер товари, без да натоварва прекалено околната среда. Всъщност и двете електронни превозни средства са създадени да могат да се рециклират, за да произвеждат по-малко отпадъци. Според Makio Hasuike каросериите са направени от рециклируем полиетилен.

Двете платформи имат Li-lon батерии с капацитет 1400 Wh което им дава обхват от около 40 км. Максималната скорост е ограничена на 25 км/ч докато товароносимостта им е 350 кг. Меките заоблени форми доминират в дизайна за минимално съпротивление на въздушния поток. Теглото също е намалено до минимум, което допълнително спомага за икономичното запазване на батерията и увеличаването на общия пробег. Товарният LAMBROgio е устойчивата алтернатива за бързо придвижване на къси и средни разстояния. Той има предна врата, която служи и като сянка за ездача, това отделение може да побере практични джобове, подвижни и с различни размери, в които да съхранявате документи, дребни предмети и малки опаковки.

Задното отделение може да бъде оборудвано с платформа, която може да се използва както за подобряване на капацитета и стабилността на товара. Пътническия LAMBROgino се превръща в „изключително“ забавно транспортно средство за придвижване на вашите гости, включително куфари! Допълнителна прибираща се и подвижна качулка, изработена от водоустойчива материя предпазва ездачите, пътниците и всякакъв товар от атмосферни влияния. И двете превозни средства се вписват в контекста на устойчивата мобилност. LAMBRO въплъщава електрическата мобилност на бъдещето.