продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

инструменти

LIFESABER неизчерпаемо захранване за оцеляване в пустоща

Представяме ви LIFESABER това е най-добрият спътник за оцеляване в дивата природа. Вярваме, че той ще се превърне във вашия електрически мултиинструмент за всяка спешна ситуация. LIFESABER е не само неизчерпаемо зарядно устройство за мобилен телефон, но също така функционира като център за захранване на потребителски аксесоари. Този модулен инструмент е компактен, лек, надежден – и по-евтин – защото няма излишни части. Предлага се с революционен USB генератор, фенер, сирена, UV пречиствател на вода и плазмен запалител. В крайна сметка можете да се насладите на пустоща, без да се притеснявате дали батерията на мобилния ви телефон ще оцелее при пътуването. Нека бъдем честни, вашият мобилен телефон е основен инструмент в случай на спешност. Но когато захранването му свърши, няма начин да се обадите за помощ, когато имате най-голяма нужда. С LIFESABER можете да презаредите телефона си по всяко време, на закрито или на открито, с просто ергономично движение, което дори дете може да овладее. Само за 15 минути – използвайки простото въртеливо движение като въже за скачане – можете да генерирате достатъчно енергия, за да рестартирате изтощен мобилен телефон. Или можете да произведете необходимата енергия само за 3 минути, като използвате цялата си предмишница, за да „задвижите“ LIFESABER. Просто превключете очакващия патент Force-Multiplier на висока предавка, като съобразите въртящия момент (съпротивление) със силата, която можете да приложите удобно. Дръжката PowerGrip™ разполага с безпрецедентни 5 степени на удобно движение. Създадено е решение, което превъзхожда всичко останало на пазара. Не само можете да презаредите LIFESABER с просто въртене или манивела, но можете също да го презаредите от стенен контакт – или дори слънчев панел – така че сменяемата вътрешна батерия с голям капацитет да е винаги заредена. LIFESABER е оборудван със сменяема батерия с капацитет 2200 mAh. Това ви дава повече от достатъчно енергия, за да се обадите за помощ или да сърфирате в мрежата за маршрути, пътеки и други ценни данни.

Налице е  UV модул за пречистване на вода (продава се отделно) който третира микробиологично замърсена  вода с бактерицидна ултравиолетова светлина. Пречистването на водата с ултравиолетови лъчи е често срещан метод за дезинфекция на бактерии от водата. Подходящ е за пречистване на вода, взета от река или поток, която изглежда бистра, но съдържа опасни микроорганизми. След три минути завъртане ще имате достатъчно мощност, за да стерилизирате един литър вода. LIFESABER се предлага с втора модулна приставка за захващане, която запалва огън дори при вятър или дъжд с натискането на един бутон. Приспособлението за запалване на огън (продава се отделно) създава електрическа дъга с температура над 1090 градуса по целзий, за да запали огън  дори при най-лошото време. Три минути въртене ще осигурят 16 цикъла на запалване. За разлика от бутанова или метанова запалка, не е необходима абсолютно никаква искра. Плазмените запалки се захранват от батерии. Не се губете в тъмното. Три минути завъртане ще захранват вграденото фенерче с 31 лумена за до 30 минути употреба. Можете дори да завъртите LIFESABER, за да презаредите, докато вървите по пътеката.

За да сигнализирате на спасителите (дори летящи над главите им) или да стреснете животни или хора, натрапници, изберете вградената мигаща светлина. Три минути завъртане ще захранват светкавицата до 40 минути. Освен това с един бутон можете да задействате както аварийната сирена, така и светкавицата за заслепяване. Това ще привлече вниманието на всички, като същевременно ще дезориентира всеки нападател. Сирената от 85 децибела ще работи 35 минути след само три минути завъртане. С надеждно фенерче и авариен светкавичен бутон, LIFESABER е солидна инвестиция в бъдещето на вашата сигурност.! Персоналният енергиен генератор LIFESABER представлява технологична революция в ефективността и комфорта. Това е уникална комбинация от патентована мехатроника позволява дори на дете да генерира енергията, от която се нуждае при спешни случаи.  Можете да имате мултифункционалният електрически инструмент от Indiegogo на цена от 79 долара за генератора и фенера, докато с приставките за пречистване на вода и запалването на огън ще ви струват 137 долара.