продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Tind красив и елегантен дом в скандинавски стил

Дейвид и Жанет Рейс-Андерсен, съоснователи на базираната в Осло компания за малки домове Norske Mikrohus, решиха да построят екологична и достъпна алтернатива на по-скъпите домове със стандартни размери, налични на пазара.“ Искахме да създадем нещо за хората, които търсят изход от пазарите на наеми и ипотечни кредити – нещо за тези, които искат лесен достъп до природата и да живеят с по-малко притежания“, каза Дейвид. И техните усилия доведоха до раждането на „Tind“ – красив малък дом, обвит в дърво, построен в норвежки стил. С компактни размери от 6,5 квадратни метра, Tind е малък дом на колела, който черпи вдъхновение от горите и планините на Норвегия. Освен това е облицована изцяло с норвежки смърч, което я прави устойчива малка къща.

Не само екстериорът, но и интериорът на дома също е облицован в дърво – по-специално брезов фурнир, което придава на пространството много модерна, естествена и топла атмосфера. Големите стъклени врати свързват закритото с откритото, създавайки прекрасна връзка с природата. Черните алуминиеви прозорци осигуряват интересен контраст с иначе бледия дървен тон на дома, създавайки ефект, който е фин и елегантен. Домът разполага с кухня с отворен план и просторна всекидневна, които показват подова настилка от ясен. Това допълнително компенсира топлата и минимална тема, която изглежда преминава през цялата къща. В отворената кухня има и компактен вграден дървен плот, който служи като ефективен домашен офис, както и удобна зона за хранене.

Друг интересен акцент в дома би бил таванският прозорец който осигурява зашеметяваща гледка към нощното небе и ви помага да се почувствате още по-близо до природата! Има и дрешник, който не се среща в повечето малки домове. Добавя наистина готин и уникален елемент към Tind. Той осигурява същото количество място за съхранение, което бихте намерили в другите малки домашни модели на Norske Mikrohus, така че няма компромис с пространството за съхранение. Банята разполага с голяма душ кабина, която обикновено не се вижда в баните на малките жилища. Това е вдъхновено от плаващи къщи! Има и достатъчно място под мивката, за да поставите пералня/сушилня.

Tind не само е изграден от екологично чисти скандинавски материали, но също така е проектиран да издържа на скандинавските климатични условия. За отоплението се грижи малка компактна печка. Tind е проектиран с една важна цел – да насърчи гъвкавостта и свободата. Това е дом, в който можете да се движите и да премествате където пожелаете. Поддържа комфортен живот на пътя и свободата да живеете, където и както искате! Този малък дом в скандинавски стил е със цена около 98 000 долара.