продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

скутери

Sway Lithium накланящ се триколесен електрически скутер

Скорост, пъргавина и ефективност са три важни фактора, които описват днешните превозни средства. За да създаде най-доброто превозно средство за тези фактори, Sway Motorsports разкри прекрасен прототип – накланящ се триколесен електрически скутер, върху който работят от години в партньорство с немския производител на електрически скутери Govecs. Той е един от най-големите производители на електрически скутери в света. Скутерът Sway Lithium има мощен 6 kW електрически мотор в задното колелото. Което означава приблизително 8 конски сили. Това е около мощността на 125cc бензинов двигател и означава, че Sway Lithium е категоризиран като мотоциклет. Максималната скорост на скутера без ограничение е 88 км/ч.

Скутерът има 4,2 kW литиева батерия, която осигурява ефективен максимален обхват от 65 км. Govecs гарантира обхвата на батерията. Техните батерии осигуряват постоянна производителност, докато батерията се изтощи. Времето за зареждане на батерията от обикновен контакт е 4 часа. Предимството на иновативната система за задвижване на трите колела е, че е лесно и безопасно за шофиране от всеки, жена или мъж. Иновацията с наклонено задвижване осигурява уникално шофиране и повишена стабилност в завои. На скутерът Sway водачите имат директен контрол върху накланянето на превозното средство с краката си чрез патентован дизайн на връзката. Това прави карането на Sway напълно различно изживяване от карането на мотоциклет – или всеки друг триколесен скутер.

https://bg.e-scooter.co/i/b7/86/29/df00f6983a616af9ff034df844.jpg

Всичко това заедно с малко по-широкия отпечатък на Sway означава, че Sway също е по-стабилен при условия на слабо сцепление, като насипен чакъл, кал или лед.  Люлеенето може да наклони скутерът по-силно от мотоциклет и водачите не трябва да балансират превозното средство или да слагат краката си при спиране. Sway също е доста компактен, предвид факта, че колелата му са с диаметър 10 инча. Размерите му са 1,32 м дължина 0,89 м широчина 1,02 м височина. Забележително в този дизайн е патентованото разположение на батериите в платформата на стъпалото, която се простира назад от долната лента до връзката – иновация, която държи батерията далеч от накланящата се маса и помага за да поддържаме центъра на тежестта на Sway възможно най-близо до пътя за това помага и теглото му което е 113 кг.

Превозните средства Sway са в бета версия и в момента не са достъпни за закупуване никъде по света. Те ще могат да се закупят чрез резервация от сайта на Sway Motorsports. В случай, че се интересувате от цената, трябва да знаете, че компанията изброява два различни модела на страницата си Shopify, Sway Lithium, на цена от 7 999 долара и Sway Lithium Plus, който струва 10 999 долара.