продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Porter приятен дом от контейнер с тераса на покрива

Разположен върху огромен участък от 27 акра частна земя, известен като Desert Rose Ranch, този дом на Airbnb изграден от контейнер за транспортиране се намира точно между Фредериксбърг и Остин на пътеката на виното в Тексас. Предлага се със собствена спалня, баня, кухненски бокс и може би любимата ми част – тераса на покрива, пълна с мебели за вътрешен двор, хидромасажна вана и дори хамак!

https://www.yankodesign.com/images/design_news/2022/08/this-airbnb-pre-fab-container-home-in-texas-has-its-own-rooftop-deck-with-lawn-chairs-and-a-bathtub/texas_container_home_airbnb_3.jpg

Проектиран и построен от Bob’s Containers, трудно е да си представим, че тази идилична ваканционна къща някога е била 12  на 2.4 метра контейнер за превоз.  Трансформацията на този конкретен контейнер започва  от добавянето на широка врата в стил гараж отпред, която пропуска достатъчно количество естествена светлина, както и напълно декориран дом отвътре с всички малки подробности.

https://www.yankodesign.com/images/design_news/2022/08/this-airbnb-pre-fab-container-home-in-texas-has-its-own-rooftop-deck-with-lawn-chairs-and-a-bathtub/texas_container_home_airbnb_11.jpg

Въпреки това, сърцето на дома е неговата тераса, достъпна чрез вита стълба отстрани. Направете си път до върха и там има мебели от вътрешен двор, скара за барбекю, каубойска хидромасажна вана и хамак, висящ отстрани за перфектното релаксиращо изживяване. Хижата е разположена върху доста голям празен парцел земя, който ви дава само сурова природа от всички страни.

Покривната тераса с размери 12 × 2.4 метра е може би най-големият акцент в изживяването на дома. Дава ви място да гледате изгреви и залези или дори да се отпуснете в горещата вана през зимните вечери. Има дори камина в предния двор, която можете да използвате в студените нощи или просто в дните, когато жадувате за приятни вечери.

https://www.yankodesign.com/images/design_news/2022/08/this-airbnb-pre-fab-container-home-in-texas-has-its-own-rooftop-deck-with-lawn-chairs-and-a-bathtub/texas_container_home_airbnb_12.jpg

Въпреки че е естествено да се чудите дали един дом с широчина 2.4 метра наистина е достатъчен за удобно обитаване, не се съмняваите този малък „контейнер в гората“ е идеален за двама души, а може би и за дете или домашен любимец. В единия край на контейнера има спалня с двойно легло, която приляга плътно към голям прозорец от едната страна, който ви дава изглед към обширната частна собственост.

https://www.yankodesign.com/images/design_news/2022/08/this-airbnb-pre-fab-container-home-in-texas-has-its-own-rooftop-deck-with-lawn-chairs-and-a-bathtub/texas_container_home_airbnb_13.jpg

Вървете по коридора с дървен под до другата страна и има мини кухня за готвене, почистване и приготвяне на храна (имате и вариант за грил плот на терасата който ви позволява да приготвите бургери и пържоли за миг). Има баня отвъд кухненския бокс и въпреки размерите си, тя дори успява да се побере душ кабина, само в случай, че използването на ваната на покрива не е опция.

Домът е достъпен за резервация в Airbnb и ако се интересувате от изграждането на свой собствен дом за контейнери за доставка, можете да отидете на уебсайта на Bob’s Containers, за да получите оферта. Контейнерният дом следва „модела Porter“ на който използва стандартен 12 м контейнер и цената започва от 149 250 долара.