продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електромобили

Kenguru е EV за ползватели на инвалидни колички

Виждали сте невероятната креативна  страна на индустрията за електрически превозни средства (EV), но когато наистина се стигне до това, тези автомобили да са предназначени да изравнят въздействието върху околната среда на автомобилите, задвижвани с бензин то един от начините да направите това възможно е като гарантирате, че екологичното пътуване е достъпно за всички. Тук е мястото да се запознаете с Kenguru това е първият в света електромобил, предназначен за шофьори в инвалидни колички. Той има само една врата – разположена  на целия заден панел – за един потребител на инвалидна количка който да влезе вътре.

Натискането на бутон подканва вратата да се повдигне и извади рампа за лесен достъп. Когато шофьорът включи запалването, рампата се прибира и вратата се затваря. Вместо традиционен волан и педали, Kenguru има кормило, подобно на мотоциклет. Налице са контроли имат бутони, които позволяват на шофьорите да ускоряват и спират, без да използват краката си. Има само три предавки: предна, неутрална и задна. С тегло от 290 килограма без батерии, Kenguru се счита за невероятно лек за компактен автомобил. Всъщност той е толкова лек, че попада под скобата на електрическия скутер. Като такъв, ездачите дори няма да им се изисква шофьорска книжка, за да го използват поне в някои страни.

An Electric Car Designed Especially for People in Wheelchairs - Bloomberg

Kenguru не споделя конкурентните спецификации на типичните електромобили. В сравнение с други електромобили, Kenguru не е особено бърз или богат на функции –  с батерии захранващи два 2-kW мотора, разположени на задната остой достига максимална скорост от 45 км/ч и има обхват  до 110 км. Налице е способност за изкачване, ограничена до 20 процента наклон. Въпреки това, автомобилът е жизнеспособна опция за ползватели на инвалидни колички, които трябва да пътуват на по-дълги разстояния. Той дава на ползвателите си достъпен начин за придвижване из града.

Kenguru също така се зарежда напълно от празна батерия само за осем часа от обикновен контакт. Транспортът може да бъде значителна бариера за ползвателите на инвалидни колички, но Kenguru с находчивият си дизайн изравнява всички на пътя. Превозните средства, достъпни за инвалидни колички, съществуват от известно време, но могат да струват, твърде скъпо което ги прави недостъпни за  хора които имат най-голяма нужда от тях. За разлика от тях, Kenguru струва само 25 000 долара.