продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

техника

Menzi Muck багери тип паяк адаптирани за всеки терен

Случвало ли ви се е да разглеждате някои строителни и инженерни проекти и да се чудите: „Как са докарали всички необходими тежки машини до тези места, за да свършат работата?“ Отговорът на този въпрос се крие в част от невероятното оборудване, което сега е достъпно както за строители, предприемачи, така и за големи строителни компании. Една особено невероятна и впечатляваща част от комплекта са паякообразните багери на Menzi Muck. Тези машини са е заредени с иновативни, дори патентовани дизайнерски функции. Поставете паякообразния багер Menzi Muck на широки равнини, на хълмове или го накарайте да маневрира по тясна, извиваща се горска пътека, за да стигне до изолиран обект, той е готов за всичко. Има и модели, които отговарят на всяка нужда от размер и мащаб, от по-малкия модел A20, тежащ само 2000 кг , до супер тежкия модел M545x, тежащ 13 500 кг.

Използвайки своята комбинация от нивелиращи колела и хидравлични стабилизатори, паякообразният багер Menzi Muck може не само да заеме позиция по трудно достъпни склонове но и да ги маневрира нагоре и надолу с внимателни стъпки, за да достигне по-високо, по-ниско или под различни ъгли около тях. Ъглите, под които краката, колелата и стабилизаторите изглежда могат да се установят, понякога изглежда противоречат на физиката. Може също така да се катери върху бетон или други бариери, поставени за достъп до трудни места като язовирни резервоари за, когато се нуждаят от разширяване или друга работа. Казано просто, тези машини  стигат навсякъде, където другите не могат. Паякът Menzi Muck може да стигне навсякъде,  където има нужда, главно поради предимно патентовани инженерни иновации.  Първата ключова част от технологията е известна като „P-Vation“, при нея паякът от Menzi Muck е обурудван с хоризонтални и вертикални стабилизатори, които могат да се регулират по привидно безкрайни начини, за да се гарантира, че остава сигурен на всякакви терени.

Mobile Menzi Muck walking excavators - Menzi Muck AG

Следващата е авангардната задвижваща технология на устройството, известна на Menzi Muck като Vx-Drive. Това включва безстепенно задвижване, осигуряващо максимален въртящ момент до 15 км/ч в целия диапазон на регулиране по време на шофиране.  Налице са фиксирани накланящи се ръбове на верижните багери Menzi Muck могат да се регулират в зависимост от предстоящата задача благодарение на регулируемите опори на колелата и щипките. В резултат на това той произвежда сили на повдигане и разкъсване над тези на конвенционалните багери. Menzi Muck с тегло 9,5 тона произвежда производителност, подобна на тази на 20-тонен верижен багер. Багерите се задвижват от мощни, но ефективни (да не говорим за надеждни) 4-цилиндрови дизелови двигатели, които отговарят на стандартите за емисии на ЕС IIIA, IV и V. Те също така са оборудвани с контролери за управление на мощността, които помагат за повишаване на горивната ефективност чрез предотвратяване на пикове на мощността и поддържане на хармония между задвижването и хидравликата по всяко ввреме.

Този уникален всъдеход наистина преоткрива границите в технологиите за земекопните машини. Уникалните багери на Menzi Muck прокарват нови стандарти при строителството на трудно достъпни места. Гамата Menzi Muck със сигурност отговаря на титлата си на „Ferrari на паякообразните багери“ със своята конструкция и качество на компонентите, както и със своята цена. Тя  варира за най-тежките модели между 550 000 и 600 000 долара в зависимост от опциите, а по-малките са около 130 000  долара за двутонен модел.