продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

звук

Adidas пускат слушалки захранвани от светлина

Прокарвайки иновациите до нови граници, Adidas представи нов комплект безжични слушалки, които имат възможност да се зареждат от естествена или изкуствена светлина. Марката за атлетичен начин на живот се обедини със Zound Industries и шведската компания за соларни технологии Exeger, за да направи артикула възможен. Силно гъвкав материал със светлинни клетки, наречен Powerfoyle, е използван за създаването на лентата за глава. Тази новаторската технология за соларни клетки на Exeger, преобразува всички форми на светлина в енергия.

Соларните слушалки са обурудвани с микрофони и петпосочно копче за включване, изключване, възпроизвеждане, пауза, повторно възпроизвеждане и сдвояване с устройства, включително светлинни индикатори за състояние.  и др. Захранваните със слънчева енергия безжични слушалки от Adidas разполагат с 45 мм динамични драйвери и включват Bluetooth v5.2 за свързване. Това устройство е с рейтинг IPX4 за устойчивост на пот и вода. Според Adidas това ново аудио устройство предлага до 80 часа време за възпроизвеждане без слънчева светлина. Компанията казва, че е възможно неограничено възпроизвеждане, ако има подходящ източник на светлина. Тези нови слушалки на Adidas със слънчево захранване имат честотен диапазон от 20-20 000 Hz, рейтинг на чувствителност от 105 dB.

Поддържа се гласов асистент, чрез натискане на бутона за действие. Слушалките със слънчево захранване имат панел за слънчево зареждане в горната част, произведен от базираната в Швеция компания Exeger. Този панел позволява на устройството да се зарежда самостоятелно, когато е изложено на слънчева светлина. Освен това панелът покрива горната част на лентата за глава, създавайки по-голяма повърхност за слушалките за улавяне както на естествена, така и на изкуствена светлина за зареждане. Освен това се твърди, че вътрешната лента за глава и възглавничките за уши на това устройство могат да се свалят и перат, според Adidas.

Слушалките предлагат Bluetooth v5.2 свързаност с максимално работно разстояние от 10 метра. Тези безжични слушалки са съвместими с приложението Adidas Headphones, което позволява на потребителите да контролират захранваната от слънчева енергия от своите смартфони с Android или iOS. Adidas твърди, че захранваните със слънчева енергия слушалки Adidas RPT-02 SOL могат да осигурят до 80 часа възпроизвеждане с едно зареждане от два часа и също така да се зареждат чрез USB Type-C кабел. Цената на безжичните слушалки Adidas със слънчево захранване е определена на 229 долара.