продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Стъклената къща Tini 2M с увеличен размер за до трима души

Още през май споменахме за гъвкавата сглобяема модулна малка къща, наречена Tini M, която се отличава с компактен отпечатък и предимно стъклен екстериор. Дизайнерът Tini сега го последва с модел 2M, който поддържа подобен цялостен дизайн, като същевременно предлага по-просторно вътрешно оформление, подходящо за малко семейство. Tini 2M е с дължина 10 м, ширина 6 м и обща площ от 60 кв. м. Това е почти два пъти по-голямо от оригиналния модел и въпреки че определено е компактно, е твърде голямо, за да се счита за малка къща.

Tini glass house gets a size increase to fit family of three

Голяма част от екстериора се състои от остъкляване, което предлага изглед към повечето части на дома, както и от поцинкована стомана. Верандата е обвита в термично обработена дървесина, произхождаща от Северна Испания, и гледа към съседен плувен басейн. С 14 см изолация на покриви и фасадата правят Tini  много по-добре изолирана от всяка друга къща. Интериорът на дома е подреден на един етаж и е съсредоточен около сравнително голяма отворена всекидневна, която съдържа всекидневна/трапезария и малък кухненски бокс. В близост има баня с душ, мивка и тоалетна с вода.

Има две спални, които са разположени на противоположните страни на дома и се състоят от основна спалня за собствениците и втора за техния син. Декорът навсякъде е утилитарен и стените са завършени с боядисан гипсокартон, докато подът е покрит с естествен дъбов паркет. Няколко от прозорците са работещи и отварят вътрешните пространства навън. „Както верандата, така и спалните имат директен достъп от градината и са напълно остъклени“, обясни Tini . „Това създава незабавна връзка между тях, градината и басейна пред тях, увеличавайки максимално естественото осветление на мястото.“Tini 2M служи като семеен ваканционен дом и отне 60 дни, за да бъде завършен.

Galería de Refugio tini 2M / tini + delavegacanolasso - 4

Най-малките и основни жилища на Tini започват от 33 500 евро и се доставят в цяла Западна Европа и САЩ. Цената за  Tini 2M започва от 93 790 евро. Модулните къщи, 100% изградени в Испания, които можете да персонализирате според вашите нужди. Можете да избирате между различни модели, покрития и оборудване. Както обикновено се случва със сглобяемите домове, има много налични опции, включително пълна функционалност извън мрежата със слънчеви панели и резервоари за вода – всичко това, разбира се, ще увеличи значително  цената.