продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

часовници

Code41 представя джобния часовник Mecascape

Стартъп, който разчита единствено на групово финансиране за своите часовници, Code41 пуска различни ръчни часовници от основаването си през 2016 г. Всичките му продукти до момента са ръчни часовници със стилизиран механичен външен вид. Сега Code41 пуска първия си джобен часовник, Mecascape. По същество това е преносим часовник, който служи и като настолен часовник, Mecascape се задвижва от механизъм с ръчно навиване с осемдневен резерв на мощност. Подобно на другите часовници на марката, Mecascape има модерна, отворена естетика, но приложена към дисплей в стил регулатор с всяка от функциите в отделни допълнителни циферблати. The CODE41 Mecascape Is The Fanciest Pocket Clock We've Ever SeenПо-скоро преносим панелен часовник, отколкото джобен часовник, Mecascape е интересен продукт, който не се вписва съвсем в никоя категория часовници. Най-добрият начин да го опишем е като интересен механичен обект, който ентусиастите на часовниците биха могли да оценят. Макар и тънък, той е доста голям с дължина около 10 см, което е около една трета по-къс от iPhone. Mecascape е по същество панел с отделни регистри за всеки от неговите измервателни функции  – часове, минути, секунди, втора часова зона и резерв на мощност.

Оформлението е функция на конструкцията на движението, която разпръсква зъбните колела възможно най-много, тъй като отпечатъкът на кутията е по-малко ограничен от височината. Това позволява на Mecascape да бъде тънък с малко над 8 мм височина  като разполага с корпус от титан. Тъй като всички мостове са прозрачни, за да разкрият възможно най-много, голяма част от движещите се части са видими, включително двойните главни пружини и вторичните зъбни предавки за всеки от индикаторите. Разработен от Le Cercle des Horlogers, специалист по механизмите, като часовникът се навива ръчно и е с осемдневен резерв на мощност.

CODE41 | De Media en de wereld hebben het over ons

Малкият баланс в долния център на циферблата е улика, че калибърът е базиран на механизъм на ръчен часовник, вероятно нещо здраво и доказано. Вероятно много от ключовите компоненти идват от конструкцията на механизма на ръчния часовник, а именно баланса и изхода. При малко над 9300 долара Mecascape изглежда на прилична цена при първоначален преглед, до голяма степен благодарение на нетрадиционната си форма и екзотичен външен вид. Все пак Mecascape е безспорно различен, което го прави интересен във всеки случай.