продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Hase Bikes Lepus E комфортна триколка с електрическа помощ

Германският Hase Bikes – екипът зад телескопичния товарен електровелосипед, Pino Cargo  който беше демонстриран на Eurobike 2022 – разкриха ново допълнение към своята серия от легнали триколки, което предлага на водачите помощ при потегляне в електрически режим, окачване на задните колела и регулируеми повдигнати седалки. Hase вече има неелектрически триколки в гамата си Delta като легналите се представят като „забавни за каране на всяка възраст, но стават още по-привлекателна опция, когато остаряваме“.

Моделът Lepus E е скромен ъпгрейд, но който позволява добавянето на газ с палец, в изцяло електрически режим за да даде на ездачите първоначално изтласкване от стартовата линия с до 6 км/ч , след което те могат да натискат педалите за помощта от двигателя до 25 км/ч или да се придвижват само с педалите. Подобно на модела STEPS, моторът е средно монтиран, с 504-Wh батерия, висяща от рамката зад него. Електрическата поддръжка разширява граници на обхват с повече от 100 километра, като електрическата триколка се възползва от осем степенна вътрешна главина Alfine Di2 за по-гъвкаво каране. Lepus E се движи на две 20-инчови задни колела със спици, и едно 16-инчово колело, отпред, всички съчетани с матови черни калници.

201906 Hase Kettwiesel EVO mit Shimano STEPS E6100 - Haasies Radschlag

Управлението се предоставя благодарение на вертикално кормило с стойка за смартфон отляво за помощ при навигация. Независимото окачване на задните колела с въздушни амортисьори и стабилизираща щанга осигуряват по-плавно каране по неравен терен, а спирачната сила се осигурява от хидравлични дискови спирачки отзад и механична дискова спирачка отпред. Повдигнатата седалка улеснява качването и слизането, както и потенциално поставя водача на подобно ниво на очите като водачите на автомобили за по-добра видимост в трафика и може да се регулира от 57 см височина до 63 см . Динамо фарове и LED задни светлини също помагат за видимостта. Лесният достъп, съчетан с нисък център на тежестта и стабилност при каране на триколка, правят легналата част подходяща за хора, които може да имат проблеми с баланса, както и за по-възрастни ездачи.

Дължината на Lepus E също е регулируема от 186 до 212 см , а ширината му е 89 см. Съобщава се, че максималната товароносимост е 140 кг. Триколката може да бъде намалена до компактен, удобен за багажника пакет от 124 x 89 x 61 см за транспорт между пътуванията в малка кола. Lepus E ще се предлага в полугланцово червено кармин и трябва да бъде пуснат в продажба през последното тримесечие на 2022 г. за 8 950 евро. Може да се предлага с куп допълнителни аксесоари, включително дъждобран, мигачи, багажни чанти и др.