продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

къмпинг

Caracat електрически катамаран предназначен за сушата и в морето

Комбинирането на малка лодка и кемпер в една машина за изследване на суша и вода не е нова идея, но е тази, която непрекъснато привлича нови дизайнери, нетърпеливи да отпечатват свои собствени уникални идеи върху нея. Caracat е най-новият, който се присъедини към групата, съчетавайки стабилна платформа за лодка с електрическо задвижване с функции на кемпер като наличен разгъващ се покрив и конвертируеми мебели. Не позволявайте на бреговете да сложат край на вашето приключение – лагерувайте на „море, езеро и суша“. Ключът към жизнеспособността на Caracat по суша и море е разтегателната понтонна система, която изглежда като по-полирана, готова за производство версия.

Системата се прибира в поносима ширина от 2,5 метра, което осигурява гладко теглене на базовото ремарке на лодката каравана по суша. Във водата понтоните се разширяват електрически, за да създадат по-стабилен отпечатък с ширина 3,7 м за удобно плаване. Независимо дали къмпингувате на върха на водата или на ремарке с лодка зад теглича, равният, отворен етаж осигурява комфортен престой. Плавателният съд включва преден и заден диван, като и двата се превръщат в двойни легла, осигуряващи място за спане за четирима души. Добавете наличния изскачащ покрив за спане, изваден направо от пазара на кемперите и можете да спите цяло шестчленно семейство. Спалнята Caracat разполага с баня, тоалетна, мивка и душ. Камбузът е разположен срещу задния салон и включва газово-електрически плот за готвене, хладилник, микровълнова печка, мивка и охладител за вино.

Колкото и хубав да е тапицираният с кожа и алкантара интериор с тиково дърво, плавателен съд като Caracat наистина не е направен за прекарване на часове наред на закрито. Вместо това, собствениците несъмнено ще искат да прекарат ограниченото си свободно време, наслаждавайки се на природата. За тази цел Caracat включва малък балкон на носа и палуба на кърмата. Дизайнерският екип на Caracat също се възползва от плоския покрив, за да носи наличната тераса за слънчеви бани с разгъващ се навес. На сушата теглещото превозно средство извършва цялото движение, но след като е на вода, Caracat се задвижва от скромен електрически мотор Torqeedo с мощност 8 к.с. Собствениците могат да го управляват законно с шофьорска книжка клас B. Задвижването Torqeedo е проектирано за чиста и тиха работа на езера, но тези, които се нуждаят от допълнителна мощност за по-амбициозни морски пътешествия, могат да надстроят с повече електрическа или дизелова мощност, до около 100 к.с.

Caracat се предлага в три различни размера: 6,6, 7,6 и 8,6 метра. Спецификациите за 8,6-метровия модел включват Victron 220-Ah батерия за свободното време, 200-W слънчев панел, 32-A захранване за брега, Garmin GPS/картограф, нагревател за въздух/вода Truma и климатик Dometic. Включена е и система за забавление с прибиращ се LED смарт телевизор и Bluetooth аудио система. Caracat е със седалище в Германия и произвежда в Турция. Компанията казва, че цените започват от 130 000 евро за 6,6-метровия модел.