продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

дронове

DJI Avata дрон в стил Cinewhoop с лекота и скорост

Миналата година DJI пусна първия си FPV дрон. Това е безпилотен летателен апарат (UAV) с камера, която безжично предава видео сигнал към очила, слушалки, мобилно устройство или друг дисплей . Потребителят има изглед от първо лице (FPV) на средата, в която лети. Въпреки че някои може да са си помислили, че FPV дронът е еднократен модел за компанията, това очевидно няма да е така, тъй като те вече пускат своя втори под формата на DJI Avata. Точно така, DJI има нов FPV дрон и той е радикално отклонение от своя предшественик, идващ с нов дизайн, който е едновременно по-малък и по-безопасен за летене. По-конкретно, той приема стила на все по-популярния форм фактор cinewhoop, което го прави жизнеспособен за заснемане на стабилни кадри, обърнати напред, когато летите в тесни помещения.

The DJI Avata is a $629 FPV drone that's designed to be flown even by beginners - Yanko Design

DJI Avata не е типичният дрон, неговите витла, монтирани в основата на дрона, давайки на предната камера идеално ясна линия на видимост. Той също е малък, като накланя везните с почти половината от теглото на своя предшественик от само 410 грама, като същевременно поддържа тесен профил, който трябва да му позволи да се плъзга удобно в тесни пространства. Подобно на стандартният cinewhoop, четвъртината от витлата с пет лопатки са покрити с предпазители, позволяващи на дрона да удря препятствия, без да повреди някоя от движещите си части. Тези предпазители всъщност ще бъдат полезни, тъй като дронът няма същите сензори за избягване на препятствия като типичните  по-глеми модели дронове което е едно от нещата, които са изоставили, за да постигнат по-компактен размер.

Все пак дронът интегрира някои от сензорите за безопасност като инфрачервена система за изображения и насочени надолу камери, които позволяват различни автономни маневри, включително режим на полет на ниска надморска височина и режим на зависване, което трябва да го направи жизнеспособен дори за полети на закрито. Предната камера на DJI Avata е оборудвана с 48MP CMOS сензор, който може да записва 4K видеоклипове при 60 кадъра в секунда и 2,7K видеоклипове при 120 кадъра в секунда, който е сдвоен с обектив с бленда f/2.8 и ултрашироко 155-градусово зрително поле. Имайте предвид, че той използва само едноосен кардан вместо триосните системи, които DJI дроновете обикновено имат, така че докато самият дизайн на дрона може да е стабилен, записаните кадри може да не са толкова равномерни, особено когато снимате на открито при силен вятър.

Всички записи се записват в 20GB вградена памет, както и в microSD карта чрез вградения слот за памет. Между другото, той идва с батерия от 1800 mAh, която държи достатъчно заряд, за да го държи във въздуха до 18 минути между зарежданията. Дронът може да управлява с максимална скорост от 96 км/ч в Като се има предвид, че това е FPV дрон, той е проектиран да се управлява, докато носите едни от очилата на DJI. По време на полет той предава 1080p видео към очилата с до 100 кадъра в секунда, така че можете да видите какво има пред дрона в реално време. DJI Avata е наличен сега на цена от 1168 долара.