продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

часовници

GMT Balancier Convexe обеденява формата GMT и световния таймер

Винаги опитвайки се да предложи целия свят за вашата китка, производителят на луксозни часовници Greubel Forsey се завръща с GMT Balancier Convexe, чисто нов поглед към техния часовник с GMT формат (Средно време по Гринуич). GMT е часовник, който показва както 24-часова, така и 12-часова времева скала. С извит корпус от титан и изпъкнал сапфирен кристал, това най-ново предложение в нарастващата колекция Convexe на марката е еволюция на работата на Greubel Forsey в предлагането на дизайни с тематика за пътуване, които ефективно съчетават функциите на GMT, световен таймер и др. С ширина около 46,5 мм, извитият титанов корпус на GMT Balancier Convexe е с дебелина 13,75 мм. Той се монтира към спортна гумена каишка (подходяща титаниева гривна е по избор) и цялата форма на часовника е базирана на изпъкнала форма.

Под този извит кристал откриваме чисто нов механизъм, който съдържа не само миниатюрен въртящ се глобус (общ за много от миналите GMT ​​дизайни на компанията), но също и характерното за марката балансиращо колело с наклон от 30º, което е първото за компанията. Изработен от основа от титан, с матирано покритие , механизмът поддържа широка гама от функции, свързани с пътуване, включително местно време, втора часова зона (12 часов, циферблат), малки секунди, координиран въртящ се глобус за UTC часови зони (UTC е стандарт за часова зона , използван като основа за всички часови зони по света. Това е постоянна времева скала и не се променя за лятно часово време което съдържа индикация за глобален ден/нощ) налице е UTC световно време с допълнителна индикация за лятно време.

Механизмът е ръчно навит, има резерв на мощност от 72 часа и, съдейки по информацията завършването е точно това, което очакваме от Greubel Forsey – на световно ниво. Като световен таймер Balancier Convexe показва световното време спрямо географските кординати на северното полукълбо на земното кълбо, представено в титан и поставено в циферблата. Земята е представена величествено, разположена в самото сърце на амфитеатрална конструкция. Изравнена със сапфирения кристал, почти достатъчно близо до повърхността, за да се докосне, тя се движи в постоянна 24-часова ротация, точно както Земята се върти в реалния живот. Този амфитеатър е ограден с три пръстена, които показват две допълващи се времена: часове и минути местно време, както и универсално време.

Ако имате добри познания по география, можете да определите местния час на даден град или часова зона чрез самия глобус. За по-лесна опция за гадаене, трябва да обърнете часовника, за да проверите целия дисплей на световното време (тук също можете да коригирате лятното време). За по-конкретно разглеждане на друга часова зона, допълнителният дисплей предлага 12-часов изглед, който може да се комбинира с индикация ден/нощ по целия свят, когато проследявате деня във втората часова зона. Както марката направи с минали творения на Convexe, GMT Balancier Convexe е ограничен до 66 броя, като Greubel Forsey произвежда само 22 броя на година от 2022 до 2024 г. Цената? Изключителните 400 000 долара.