продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електромобили

Outrider Coyote Най-лекото 4×4 в света на офроуда

Компанията Outrider USA от Северна Каролина пусна това, което твърди, че е най-лекото превозно средство 4×4 досега. Новият Coyote е изцяло електрически, едноместен офроуд автомобил, предназначен да върне приключенията на открито и може да даде нови възможности на хората с намалена подвижност. Coyote представлява невероятно мощно електрическо 4WD с голям пробег, което можете да поставите в задната част на SUV от среден размер. Така че можете да изследвате, ловувате, ловите риба и да пресичате предизвикателни терени с превозно средство, което е лесно за вас да транспортирате.

Outrider Coyote 4WD - ATV Trail Rider Magazine

Преносимостта е ключова цел на дизайна; сгъва се, за да се побере в компактен хечбек, при условие че сгънете задните седалки, и е най-лекият автомобил в своя клас, като базовите модели започват от 59 кг.  Топ модела за офроуд задвижване комбинира 5-kW двигатели разположени в  четирите задвижващи колела с  настройка за независимо, регулируемо окачване и 6-kWh батериен пакет, предлагайки цифри за пробег до 225 км. Големи, възлести гуми на 20-инчови джанти допринасят за  18 см  пътен просвет. Той също така е проектиран за максималната скорост, зададена на 45 км/ч.

Системата за управление е проста, чифт ръчни лостове, които могат да се накланят, за да контролират мощността и спирачката, или да се натискат напред и назад, за да се контролира кормилното управление, дори без прекалено голяма сила на горната част на тялото. Теглото на ниско разположените, водоустойчиви батерии ще помогне да се запази центърът на масата доста нисък и дори да не е това, което бихме нарекли превозно средство за екстремен терен, не се съмняваме, че ще помогне на хората да изпитат тръпката, както се казва в етикета на компанията. Това е достойна цел и може да направи огромна разлика в живота на хората.

Coyote е по-скъп от типичния квадроцикъл. Базовият модел започва от 13 985 долара, а ако искате 4WD и батерии за дълъг обхват, търсите над 20 000 щатски долара. И все пак, когато си помислите какво представлява това за хората, които обичат да са на открито и им се налага да гледат как приятелите им излизат без тях, тези пари не изглеждат толкова висок залог.