продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Freeland Tiny House малка къща предлагаща свобода извън мрежата

За тези, които предпочитат техните малки къщи да бъдат наистина малки, испанската фирма Serena.House представи модел, който приема малкия живот съвсем буквално. С размери от едва 8 кв. м, Freeland Tiny House разполага с интелигентно спестяващо пространство вътрешно оформление и се предлага с опционална функционалност извън мрежата. Малката къща Freeland Tiny House е базирана на ремарке с двойна ос и е завършена в дърво, докато изолацията е смес от памук, коноп и дървесни влакна. Неговото щедро остъкляване е най-вече работещо и помага за отварянето на дома навън.

Интериорът е подреден на едно ниво и е зает предимно от една отворена всекидневна зона, което е разумно предвид ограниченото налично пространство. Наистина, като се има предвид размерът му, изглежда най-подходящ като за един уикенд или къща за гости, а не като дом на пълен работен ден. Посетителите влизат в кухнята, която умело включва малък хладилник, фурна, печка с две горелки на пропан и мивка, както и множество зони за съхранение. Голяма част от останалата налична подова площ в дома е заета от спалнята – няма всекидневна или трапезария – която има двойно легло с щедро място за съхранение отдолу. Разполага и с гардероб с вградена падаща маса.

Налице е дограма с двоен стъклопакет, екологична изолация с дебелина 6 см, проветрени стени за естествено регулиране на влажността и естествено обновяване на въздуха. От другата страна на жилището спрямо спалнята е банята, която има врата за уединение и съдържа душ плюс тоалетна за компостиране, която е монтирана на плъзгачи, подобни на чекмеджета, и се прибира, когато не се използва. Въпреки че работи от свързване в стил RV като стандарт, малката къща може по желание да работи напълно извън мрежата със слънчева енергия и настройка на батерията, плюс резервоари за вода.

Въпреки че се съсредоточава върху естествени продукти и нискотехнологични технологии, тази малка къща отговаря на най-новите постижения по отношение на мониторинга на енергията и нивото на водата. В Serena.House вярват в един по-чист свят където начинът на живот съвпада с технологиите. Serena.House казва, че домът е достъпен за доставка по целия свят и благодарение на размера си може да бъде изпратен в контейнер – въпреки че заинтересованите ще трябва да се свържат директно за цената.