продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

HUNNA семпъл но елегантен сгъваем Е-велосипед

В стремежа си да внесе забавна модерна атмосфера в градските пътувания до работното място, ориентирана към младежите стартираща компания в Обединеното кралство пусна стилен сгъваем електровелосипед, наречен Hunna, който може да се сгъне, за да има удобни за носене пропорции в три лесни стъпки, предлага се в легални за Обединеното кралство и за САЩ варианти, и предлага помощ при педалите за обхват до 80 км.  Разработен от базирания в Лондон стартъп, – който беше създаден от Unique Talent, организация за младежи в Обединеното кралство – сгъваемият електровелосипед Hunna в момента набира средства за производство в Indiegogo.

Той разполага със система за педално подпомагане с осем нива на мощност която се осигурява от 250 ватов Bafang мотор на задната главината като за Обединеното кралство и Европа скоростта достига до 25 км/ч или може да се използва 750 ватовият мотор, който ще помогне на ездачите в САЩ да достигнат 48 км/ч и добавя газ в изцяло електрически режим към комбинацията от е-мобилност. За повече гъвкавост при каране, особено при справяне с хълмове, разработчиците са включили и 8-степенна скоростна кутия Shimano. Заключващата се и сменяема 15-Ah батерия на 250 ватовият ebike е с обхват за до 64 км каране с едно зареждане, докато 750 ватовият е с монтирана 17,5-Ah батерия за до 80 км обхват. Hunna е изградена около рамка от магнезиева сплав която се предлага в четири цвята.

Електрическото колело е с размери 124 x 180 x 65 см, когато е готово за каране, и се сгъва в три стъпки до 85 см  височина и 110 см  дължина за транспортиране между каранията. Така или иначе, той накланя везните на 29 кг, включително батерията, и може да тегли до 150 кг. Hunna разполага с вилка за окачване и заден амортисьор с регулируемо предварително натоварване, компресия и отскок, за да помогне за изглаждане на някои от неравностите по време на пътуването. Той се движи на 20-инчови колела, носещи 10 см широки гуми за всякакви терени, така че трябва да е забавно и извън утъпканите писти, а спирачната сила се осигурява от хидравличните дискови спирачки Tektro отпред и отзад.

LCD дисплей със задно осветяване показва ключови показатели за каране и информация за ebike и се предлага с USB порт за зареждане на мобилни устройства, има интегрирано осветление, водоустойчиво седло от пяна и опция за добавяне на заден багажник. В Indiegogo за модел Hunna 250W цените започват от 1750 британски лири, което е с около 30% отстъпка от очакваната цена на дребно. За легалната в САЩ Hunna 750W цената започва от 2100 британски лири.