продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

уреди

Unitree портативна фитнес зала задвижвана от мотор

Има много почитатели на съпротивителните ленти за тренировка с тяхната способност да симулират тренировка, използвайки само минимално оборудване . Проблемът е, че всяка лента има само фиксирано количество съпротивление, което изисква от вас да комбинирате няколко ленти, за да промените натоварването всеки път. Unitree Pump предлага същата удобна и гъвкава функция за домашен фитнес като ластиците за упражнения, като същевременно позволява осигуряването на по-стабилно и персонализирано съпротивление, което по-точно имитира как правите нещата в залата за тежести. Проектирано за лесна настройка, тренировъчното оборудване може да се монтира на врати като тренажор с окачване, да се закрепи под краката ви като съпротивителни ленти и дори да се прикрепи към различни повърхности с помощта на аксесоари, което ви позволява да сглобите жизнеспособна домашна фитнес зала, където и да сте.

https://www.yankodesign.com/images/design_news/2022/09/motor_powered_all-in-one_smart_pocket_gym_03.jpg

Сериозно, той съчетава най-добрите части на някои от най-популярните уреди за домашна тренировка, което прави уникално гъвкаво оборудване, което може да се побере в малка чанта и да се пъхне в гардероба ви. Помпата Unitree изглежда точно като всяка двойка съпротивителни ленти с дръжки от двата края. С изключение на това, че в този случай единият край също идва с кутия, в която се помещава двигател, способен да генерира съпротивление, и микроконтролерна платка, която управлява работата му. Според екипировката, всеки двигател може да произведе до 20 килограма съпротивление, с възможността да се намали до 2 килограма, без да е необходимо да се комбинират множество ленти за съпротивление. Тъй като съпротивлението се управлява от мотор и микроконтролер, съпротивлението е постоянно през цялото движение на всяко упражнение, като мускулите са под постоянно напрежение подобно на това, когато работите с тежести и кабелно оборудване във фитнеса. Дори по-добре, можете да регулирате съпротивлението директно с няколко докосвания върху приложението, без да е необходимо да се занимавате с оборудването.

https://www.yankodesign.com/images/design_news/2022/09/motor_powered_all-in-one_smart_pocket_gym_01.jpg

Unitree Pump също така ви позволява да изберете кога да оказвате съпротивление със своите четири тренировъчни режима: Concentric активира съпротивлението, когато дърпате, Eccentric активира съпротивлението, когато се отпускате и връщате. Constant поддържа едно и също съпротивление активно през цялото движение и Chains му позволява да превключва съпротивлението между повторенията, точно както да имате наблюдател, който добавя или премахва тежести в движение. Ако 20 кг на всяка ръка не са твърде тежки за вас, можете също да комбинирате няколко единици, за да увеличите теглото. Според екипировката можете да комбинирате до осем единици (по четири от всяка страна), за да ви позволи да вдигате тежести до 160 кг. Освен за монтиране към вратите и закрепване под краката ви, наред с други неща, с помощта на дръжките в края, той може също да бъде закрепен към захранваща стойка и закрепен към пода с помощта на допълнителна вендуза.

Unitree също така предлагат с лост, който се свързва с въже от всеки край за упражнения в стил щанга, както и платформа за гребане, която я използва като функционална машина за гребане. Между другото, двигателите се захранват от батерии, като оборудването може да осигури 500 повторения при 20кг съпротивление между зарежданията. При 10 кг от съпротивлението може да осигури 1000 повторения и така нататък. В момента се провежда кампания на Kickstarter за помпата Unitree. Можете да резервирате единица на цени, започващи от 159 долара.